Vam je prispevek všeč?

Z Elektra Gorenjska so sporočili stanje na njihovem omrežju sinoči ob 19.45. Na Gorenjskem je bilo tedaj brez električne energije še 68 uporabnikov na osmih transformatorskih postajah v Bodoveljski grapi in Sopotnici. Na tem območju še vedno niso urejeni dostopi in zato ni bilo možno priti do poškodovanih področij.

Včeraj čez dan je tako več kot 60 zaposlenih in 40 podizvajalcev delovalo na kar sedmih lokacijah, zvečer pa so z veseljem sporočili, da je ekipam uspelo vzpostaviti energetsko povezavo in oskrbeti z elektriko večino vasi v Poljanski dolini.

Vasem med Lavtarskim vrhom in Praprotnim in delu Zminca še vedno zagotavljajo zasilno oskrbo z agregati, pri čemer prosijo, naj uporabniki na teh območjih uporabljajo elektriko zgolj za nujne zadeve. Agregate namreč oskrbujejo z nafto. Največ težav povzroča razmočena zemlja, zlasti pa velika plazovitost območij, ki dodatno otežuje dostope.

V prihodnjih dneh bodo izvedli oglede in dokončno popisali prizadete lokacije. Koordinacijske ekipe bodo k njihovi odpravi pristopile celovito, s ciljem zopet zgraditi robustno omrežje, ki bo v največji možni meri odporno na različne vremenske ujme.

Elektru Gorenjske so dodatno pomoč ponudili tudi iz Elektra Primorska in avstrijskega Kelaga. Popravilo okvar in gradnjo novih povezav bodo izvajali v prihodnjih tednih in mesecih, zaradi česar bo prihajalo do motenj in kratkotrajnih prekinitev pri oskrbi z električno energijo.

»Iskreno se zahvaljujemo vsem sodelavkam, sodelavcem in zunanjim izvajalcem, ki v teh dneh z neizmerno predanostjo, pogumom in naporom skrbijo za vzpostavljanje ponovne oskrbe z elektriko na prizadetih območjih in že gradijo nove kablovodne povezave za zagotovitev stabilne oskrbe elektrike. Neizmerno smo ponosni na vse ekipe.

Srčna hvala vsem gasilskim društvom, članom civilne zaščite gorenjske regije, prostovoljcem, županom gorenjskih občin, občinskim službam, podizvajalcem, posameznikom in organizacijam, ki pomagate k čim prejšnji vzpostavitvi normalnega stanja Gorenjske.

Hvala, ker s svojo podporo in sodelovanjem omogočate, da je Elektro Gorenjska tudi v najtežjih preizkušnjah lahko zanesljiva podpora Gorenjski in njenim prebivalkam in prebivalcem,« so še hvaležni v Elektru Gorenjske. Hvala za trud!

Vir: Elektro Gorenjska

Foto (Bodoveljska grapa): bralec Jernej

Povzel: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating