Vam je prispevek všeč?

Pred današnjimi napovedanimi nalivi in neurji, tudi na Škofjeloškem, župan občine Škofja Loka Tine Radinja takole nagovarja in opozarja občanke in občane:

»Agencija RS za okolje je za danes, 28. avgusta 2023, izdala rdeče opozorilo za večji del države – tudi za območje Škofje Loke. Vsi držimo pesti, da gre najhujše mimo.

Najprej zaščitimo sebe in bližnje ter opozorimo sosede. Dovolj zgodaj zapustimo vse nevarne kraje. Prosim, upoštevajte navodila Civilne zaščite. Ne hodimo ven v neurju in se nikoli ne izpostavljamo nevarnosti.

Civilna zaščita Škofja Loka je že včeraj znova vzpostavila štab, ki spremlja razvoj dogodkov. Vsa prostovoljna gasilska društva v občini so v pripravljenosti. Številna gasilska društva so že včeraj pomagala pri zaščiti hiš in pokrivanju plazov.

Izvajalci s stroji urejajo najbolj izpostavljene točke v in ob vodotokih, ki so vse še zelo ranljive po poplavah. Vsi imajo navodilo, da se ob dežju umaknejo na varno.

Protipoplavne vreče so tudi danes na voljo v skladišču Civilne zaščite na Kidričevi cesti 51a v Škofji Loki med 16. in 18. uro, po potrebi še dlje.

Civilna zaščita je na voljo na e-naslovu cz.skofjaloka@gmail.com in številki 040-390-112 za najnujnejše. Pazite nase in na druge.«

Vir: FB Tine Radinja – župan občine Škofja Loka

Foto: FB Tine Radinja – župan občine Škofja Loka

Povzel: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating