Vam je prispevek všeč?

Ujma je naplavila številne tragične zgodbe tudi na Škofjeloškem, ena od njih je zares srce parajoča. Sporočili so jo iz Floorball kluba Polanska banda, v katerem želijo pomagati svojemu trenerju Nejcu Šegi. Njihov zapis objavljam v celoti:

»Konec prejšnjega tedna je celotno Slovenijo prizadela huda naravna katastrofa. Upamo, da ste vi in vaše družine na varnem in da vas poplave niso huje prizadele.

V našem koncu je ogromno ljudi ostalo brez strehe nad glavo in s težkim srcem sporočamo, da je nepredstavljivo škodo utrpela tudi družina Šega.

Nejc se je z družino pred dobrima dvema tednoma vselil v nov dom v Poljanah. Z ženo Petro sta vložila življenjske prihranke, da bi ustvarila prijeten dom zase in za svoji hčerki.

Veselje ob vselitvi pa je dva tedna po prvi prespani noči v novi hiški prekinila naravna katastrofa. Nejcu in njegovi družini so plazovi okoli hiše odtrgali celotno elektroinštalacijo, toplotno črpalko in poškodovali avto.

Hiša zdaj stoji na samem robu hriba in za bivanje ni več varna (vsak trenutek se lahko zgodi, da plaz odnese celo hišo), zato jo je moral Nejc z družino že v petek ponoči zapustiti.

Nihče od nas, ki tega nismo doživeli, si ne more niti približno predstavljati groze, ki jo je Nejc z družino doživljal, ko je nemočno opazoval moč narave, ki uničuje njegov dom in postavlja na kocko vse, za kar sta z ženo dolga leta garala.

Ker Nejc že leta sodeluje tako v vseh selekcijah našega kluba kot tudi na reprezentančni ravni, je prav, da mu poskušamo v trenutkih, ko to najbolj potrebuje, vsaj nekoliko olajšati situacijo in mu vsaj delno povrniti za ves trudi in srčnost.

Člani in podporniki kluba bomo pomagali po najboljših močeh, obračamo pa se tudi na vas, prijatelji slovenskega floorballa. Ni nas veliko, vendar smo zaradi tega toliko bolj povezani.

Prav je, da se v takih trenutkih združimo in si pomagamo. Zato vas vabimo, da darujete po svojih najboljših močeh.

Pomagajmo Nejcu, da bo lahko svojo hišo čim prej uredil do te mere, da se bo lahko z družino varno vrnil vanjo. Dokažimo Nejcu, Petri, Zali in Tini, da niso sami in da floorballisti borbamo z njimi. Prisrčna hvala za vsak vaš dar.«

Za družino Šega je možno darovati na naslov: Zveza ZPMS, Dimičeva ulica 9, 1000 Ljubljana; naslov banke: Delavska hranilnica d. d.; BIC: HDELSI22; TRR: SI56 6100 0000 3512 232; sklic: 00 70023; namen: Za družino Šega – Poplave.

Akciji so se solidarnostno takoj že pridružili pri državnem prvaku v floorballu, FBK Insportu Škofja Loka, in navijače povabili, naj se jim pridružijo pri pomoči Nejcu: »Naše podpore ne merimo po barvah dresov, temveč po velikosti naših src.

Kljub rivalstvu na igrišču je prav, da pokažemo svojo človeško plat in Nejcu stojimo od strani v teh težkih trenutkih,« so sporočili iz FBK Insport.

Iz Društva prijateljev mladine Škofja Loka prav tako prosijo za pomoč, takole so zapisali:

»Nad Poljanami je pri novozgrajeni hiši mlade družine Šega avto poškodovala posuta zemlja s kamni, pod hišo pa se je usul plaz. Kot večina, ki nas je gradila hišo, so tudi pri mami Petri in očetu Nejcu za uresničitev sanj o lastnem domu postrgali ves denar in se še zakreditirali.

Zveza prijateljev mladine Slovenije je odprla račun, na katerem zbiramo sredstva. Za zbrana sredstva ni provizije. Ves zbran denar bo namenjen družini z namenom sanacije sanj o svojem domu.«

Loka in okolica, stopimo skupaj in pomagajmo!

Vir: FB Polanska banda, FB FBK Insport Škofja Loka in FB Društvo prijateljev mladine Škofja Loka

Foto: FB Društvo prijateljev mladine Škofja Loka

Povzel: Janez Porenta

4.7 3 votes
Article Rating