Vam je prispevek všeč?

Civilna zaščita Škofja Loka je sinoči sporočila, da se v Škofji Loki trudijo očistiti čim več objektov in površin. Gasilci in ostale strokovne službe bodo delo nadaljevali tudi v prihodnjih dneh, danes pridejo še dodatne gasilske enote drugih občin.

Še vedno je za Ločan(k)e, ki potrebujejo pomoč, na voljo intervencijska številka 040-390-112. Na naslov info@skofjaloka.si se je javilo približno 200 prostovoljcev, nekateri tudi danes pomagajo pri čiščenju. Še vedno je mogoče javiti potrebe in ponudbo.

Občanke in občani kličejo, da za prijavo škode potrebujejo Poročilo Civilne zaščite o škodi. Občina Škofja Loka zagotavlja, da tega ne potrebujejo. Občina bo na podlagi prejetega sklepa URSZR o začetku ocenjevanja škode v tej nesreči sporočila postopek in roke za oddajo vlog in na podlagi njih začela ocenjevanje škode na terenu. V ta namen naj oškodovanci fotodokumentirajo nastalo škodo. Pri zavarovalniški prijavi posamezne zavarovalnice praviloma tudi želijo samo fotodokumentacijo.

Škofjo Loko je včeraj obiskala ministrica za infrastrukturo mag. Alenka Bratušek in si po pogovoru z županom Tinetom Radinjo, podžupanom mag. Robertom Strahom in predsednikom Državnega sveta Markom Lotričem skupaj s predstavniki Družbe za razvoj infrastrukture in Gorenjske gradbene družbe kot koncesionarja za vzdrževanje državnih cest na tem območju ogledala stanje prometne infrastrukture.

V Brodeh je že včeraj potekal promet izmenično enosmerno za vsa vozila. Sicer pa občan(k)e prosijo, naj tudi v prihajajočih dneh ne ovirajo del ter pohodniške in kolesarske izlete na širšem območju občine prestavijo za nekaj časa.

Ekipe Komunale Škofja Loka se še vedno trudijo sanirati okvare na vodooskrbnem sistemu Javnega loškega vodovoda in zato vse uporabnice in uporabnike pozivajo k racionalni porabi vode. S spiranjem dvorišč naj počakajo, da se sistem napolni z vodo. Prekuhavanje vode je še vedno potrebno.

Komunala bo še naprej od vrat do vrat pobirala odpadke, ki jih je treba ločiti na belo tehniko in elektroniko ter les in kosovne odpadke. Kdor ima možnost lastnega prevoza, lahko odpadke odda v Zbirnem centru Draga vsak delovni dan do 18. ure. Odpadni poplavljeni les je možno oddati tudi na parkirišču nekdanje vojašnice, kjer se zbira izključno les. Da bo čiščenje potekalo še učinkoviteje in hitreje, pridejo danes pomagat še komunalne službe drugih občin.

Vir in foto: Občina Škofja Loka

Povzel: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating