Vam je prispevek všeč?

TUKAJ sem pred dnevi že objavil zelo odmeven zbirni prispevek, na kakšne načine škofjeloški posameznice in posamezniki, društva, organizacije in podjetja pomagajo prizadetim v nedavni ujmi. Danes v nadaljevanju objavljam še nekaj primerov dobrih praks solidarnosti in pomoči in jim seveda iskreno ploskam!

Tako je (donedavnega škofjeloško) podjetje Bosch Rexroth d. o. o. doniralo profesionalni gasilski vodni sesalec s črpalko Gasilski enoti Gorenja vas, ki ji bo v veliko pomoč pri odpravi posledic in zaščiti imetja občanov. »Iz srca hvala!«

V škofjeloškem podjetju Tricor s Trate (Kidričeva cesta 98a) ponujajo vsem, ki so jih prizadele poplave, kartonske škatle s 50 % popusta.

Škofjeloška Frizerski studio Najs in Kozmetične storitve Kalon s Ceste talcev (blokovsko naselje Dolenčevi vrtovi) bosta združila lepoto in dobrodelnost. V sredo, 16. avgusta 2023, bosta celotni dnevni izkupiček namenila ljudem, ki so najbolj utrpeli posledice poplav. Nekaj terminov je še prostih, zato stranke vabita, da pokličejo in se naročijo.

Brunarica Dražgoše iz Dražgoš 75 v Železnikih bo v ponedeljek, 14. avgusta 2023, v nasprotju s siceršnjimi ponedeljki obratovala od 11. do 23. ure, skladno z dnevom solidarnosti pa bo v vso svojo običajno ponudbo delala za dober namen. »Ker smo veliko bolj vešči za šankom in v kuhinji, bomo namesto za lopato poprijeli za kuhalnico, dnevni izkupiček pa bomo namenili vsem prizadetim v poplavah,« so sporočili iz Brunarice Dražgoše, kjer so jo v ujmi odnesli brez prakse.

Tudi tradicionalni poletni »Kino nad mestom«, ki bo od petka, 11. avgusta, do ponedeljka, 14. avgusta 2023, z brezplačnimi filmskimi projekcijami vsak dan ob 21. uri na terasi Otroškega in mladinskega oddelka Knjižnice Ivana Tavčarja Škofja Loka, bo dobrodelen. Kino Sora Škofja Loka bo namreč v sodelovanju z Občino Škofja Loka, Zavodom 973 in Sokolskim domom Škofja Loka vse prostovoljne prispevke, zbrane v štirih dneh, namenil Rdečemu križu Slovenije – območnemu združenju Škofja Loka za prizadete v poplavah. »Pri dobrodelni akciji so nam nasproti stopili vsi, ki pripravljajo prizorišče in dogodek, honorarju se odpovedujejo tudi člani Pihalnega orkestra Škofja Loka, ki bodo nastopili na odprtju. Pridruži se nam in pomagajmo skupaj – veseli bomo vsakega evra!«

Vir: različni viri

Foto: FB Gasilska enota Gorenja vas

Povzel in zbral: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating