Vam je prispevek všeč?

Prvi sneg v zimi je vedno nekaj posebnega. Nekateri, sploh mlajši, ga nestrpno čakajo, drugim dela preglavice zaradi upočasnjenega prometa in neskidanih parkirišč.

Kakor koli, policisti so ves dan pozivali k previdnosti in udeležbi v prometu izključno z zimsko opremo. »Odložite nenujne opravke in spremljajte prometne informacije,« so svetovali.

Nekaj nesreč se je na gorenjskih cestah danes zgodilo, tudi v Škofji Loki, saj se je malo po 13. uri na Godešiču prevrnil traktor. Posredovali so gasilci PGD Škofja Loka.

Tudi Občina Škofja Loka je občan(k)e TUKAJ pozvala, naj – v izogib slabi volji in nevšečnostim – vozil ne puščajo na pločnikih, snega ne odmetavajo na vozišče in naj uporabljajo primerno zimsko opremo in obutev.

Še povabilo za vas, bralke in bralci: vabim vas, da na naš e-naslov loske.novice@gmail.com pošljete fotografije prvega zasneženega dneva v novi zimi v vašem koncu Škofje Loke (ali širše). Fotografij honorirati žal ne morem (portal je neprofiten), bom pa jutri objavil vse prispele v posebnem članku o zimskih lepotah Škofje Loke. Pripišite, prosim, tudi lokacijo. Hvala vnaprej!

Tekst in foto: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating