Vam je prispevek všeč?

Kot sem že poročal TUKAJ, epidemija novega koronavirusa otežuje delo tudi snovalcem ene največjih vsakoletnih slovenskih prireditev za otroke, Pravljične dežele Gorajte. Na enajsto izvedbo božično-novoletnega sklopa dogodkov so se letos pripravljali že od septembra dalje, otvoritev bi morala biti v petek, 11. decembra 2020, a jo morajo prestaviti na čas, ko bodo druženja, ob upoštevanju varnostnih predpisov, vnovič dovoljena.

Drug pravljični lik namesto dedka Mraza

»Ne glede na to, ali bo to šele v pomladanskem času ali celo pozneje, bomo otroke v Pravljično deželo Gorajte v vsakem primeru popeljali z nekoliko spremenjeno vsebino gledališke predstave, v kateri bo lik dobrega moža, dedka Mraza, zamenjal drug pravljični lik,« je pojasnila vodja projekta Danica Kordež.

Nove scenske postavitve

Vse ostalo bo potekalo po ustaljenem načinu dosedanje izpeljave projekta, novost bo kar nekaj novih scenskih postavitev. Dela za izpeljavo projekta imajo že dokončana, dodaja Kordeževa, sicer predsednica organizatorja, Društva Oddih Gorajte.

Novoletne jelke za enote VDC

Projekt ima tudi humanitarni del. O tem, kako so ga rešili, Danica Kordež pojasnjuje: »Darila za uporabnike VDC, ki jih v okviru projekta obdarimo, smo že pripravili in jih bomo razvozili po posameznih enotah. S seboj bomo vzeli dedka Mraza, ki bo uporabnike od daleč pozdravil. Vsaki enoti bomo podarili še novoletno jelko, pod katero bomo pustili darila.«

Upajmo, da se razmere čim prej toliko umirijo, da bo prestavljeno izvedbo Pravljične dežele Gorajte možno brez preglavic spraviti pod streho. »Trudimo se, da PDG ostaja kljub preprekam tradicija osrečevanja otroških src. Upamo, da se v bolj prijaznih časih čim prej srečamo v čarobni deželi pravljic,« je še dodala Danica Kordež.

Foto in vir: Pravljična dežela Gorajte

Povzel: Janez Porenta

1 1 vote
Article Rating