Vam je prispevek všeč?

 

Dragi bralke in bralci,

če rečem, da je bilo leto 2020 v mnogo pogledih zelo posebno, ne povem nič novega.

Koronavirus je, če ga priznamo ali če dvomimo, vplival na marsikaj. Tudi na portal Loške novice. Na srečo – ne negativno.

264.000 obiskovalcev in 3,5 milijona klikov sta suhoparni številki, ki vam, bralke in bralci, ne pomenita veliko. Meni pa, ki sem tudi lani večkrat razmišljal, ali je smiselno ta prostovoljni projekt, ki mi jemlje čas in energijo, peljat naprej, sta ti številki spodbuda in tudi obveza.

Tokrat bi rad poudaril naslednje: čeprav se trudim, da bi vsebine na portalu nagovorile čim širši spekter ljudi, se hkrati zavedam, da je vse okuse nemogoče zadovoljiti, sploh pa ne hkrati. Rad bi, da na portalu najdete, kar iščete, in prezrete tisto, kar vam ne ustreza.

Če želijo Loške novice postati in ostati kredibilen splošno informativni portal, se morajo odzvati na vse, kar se v lokalnem okolju dogaja, pa če je meni, ki novice pripravljam, vsebina všeč ali ne, blizu ali pa ne.

Moja želja za 2021 je, da bi lahko, če malo parafraziram že zelo oguljeno frazo, rekel, da se v Loki nekaj ni zgodilo, če ni bilo objavljeno na Loških novicah. Sem še daleč od tam, zelo daleč, toda cilj je postavljen.

Še to: novice so lahko dobre ali slabe, pozitivne ali pa ne. Za celovito obveščenost samo pozitivne žal niso dovolj. Lahko jih pa spodbujam, potenciram, favoriziram. Rubrika Žarek dneva je bila v 2020 zelo polna, ob koncu leta sem dodal tudi »Dneve dobrih novic«, ki so se med vami dobro prijeli.

Dragi bralke in bralci, naj bo 2021 leto dobrih novic. In dobre volje. Srečno, zdravo, pa tudi malo navihano. Na zdravje!

Janez Porenta, urednik portala Loške novice

0 0 votes
Article Rating