Vam je prispevek všeč?

Na družbenem omrežju se je oglasil lastnik priljubljene Gostilne pri Boštjanu na Križni gori nad Škofjo Loko, Boštjan Bernik, ki je obiskovalce in ostale udeležence v prometu pozval k doslednemu upoštevanju prometnega in parkirnega režima. Ker je veliko Ločank in Ločanov rednih obiskovalcev Križne gore, njegov zapis objavljam v celoti.

»Spoštovani obiskovalci Križne gore,

prosim vas, da prevozna sredstva ob vznožju Križne gore in ob cesti proti vrhu parkirate tako, da je občinska cesta normalno prevozna za vsa prevozna sredstva, saj po tej cesti vozijo tudi razni večji kmetijski stroji in vozila za prevoz tovorov, kot npr. avtobus, dostavni tovornjak, tovornjak za prevoz hlodovine ali vlačilec s cerado. Prav tako je prek Križne gore speljana Loška kolesarska pot, ne smem pa pozabiti niti na prost in nemoten dostop gasilcev in nujne medicinske pomoči. Skratka, potrebno je zagotavljanje prevoznosti ceste 24/7/365.

Ker se občinska cesta ne konča pred našo gostilno, ampak se nadaljuje naprej v vas, vas prosim, da ste pozorni na to, da ne omejujete prevoznosti ceste. V primeru zasedenosti parkirnih mest vstopite v gostilno in povprašajte za možnosti parkiranja. Prosim, NE parkirajte na zemljiščih v okolici (travniki, dovozne poti, sadovnjak, gospodarska poslopja), saj bi s tem omejevali življenje in delo naših sosedov. Hvala za razumevanje in upoštevanje prošnje.«

Foto: Egon Cokan

Avtor: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating