Vam je prispevek všeč?

Svojih misli in idej, ki jih bom prelival v prispevke za prijateljevo stran, ne bom pretirano omejeval. Splošno bom pisal o zdravju. Tako fizičnem kot občasno psihičnem in vsem vmes ter okoli. Moje misli jasno ne morejo biti enake mislim urednika strani in se niti ne mislim truditi … Najbrž sva zato že več kot dve desetletji odlična prijatelja.

Par besed o meni. Sem lokalni ginekolog, po duši občasno že malo filozof. Več let me že vleče v drugačne poglede glede zdravja, zlasti prehrane in potrebe po gibanju, posledično o tem precej preberem in bojda vedno več govorim. V upanju, da se me prijatelji ne bodo »naveličali«, bom nagovoril večji krog bralcev, da prijateljem malo privarčujem ušesa.

Najbolj zastopana tema bo dolgoživost (ang. longevity) in zlasti z njo povezana ideja, kako čim dlje ohranjati zdravje, to je (b)iti brez kroničnih bolezni v visoko starost. Seveda imam namen pokriti tudi aktualne teme ali, kot se je Janez izrazil, sezonsko zanimive teme.

Pisal bom dvakrat tedensko. Malo daljši sestavek ob torkih in krajše ideje pred vikendom, v petek, obakrat ob 8. uri zjutraj. Lahko tudi obratno.

Besedilo: Peter Stražar, dr. med., spec. ginekologije

Foto: osebni arhiv Petra Stražarja

0 0 votes
Article Rating