Vam je prispevek všeč?

Med škofjeloškimi junaki letošnje 23. izvedbe Ljubljanskega maratona je bil tudi Primož Porenta. Da, tisti mladi mož iz Crngroba, ki je doslej blestel predvsem na kolesu, junija sem o njem poročal po koncu slovite Franje, na kateri je na Velikem maratonu zasedel 15. mesto.

Poleti se je odločil, da se bo resneje posvetil teku – in takoj navdušil. Pred tednom dni je na 21-kilometrskem polmaratonu v konkurenci kar 3861 tekmovalcev s časom 1;15:36 pristal na izjemnem 12. mestu. Bil je deseti najuspešnejši Slovenec, za zmagovalcem pa zaostal osem minut in četrt.

Vendar pa, perfekcionist, kakršen je, z doseženim ni bil v celoti zadovoljen. »Na desetem kilometru sem opustil boj ‘na polno’, saj noge v mokrih razmerah že od začetka niso bile prave, bile so trde. Načrt je bil sicer najboljša peterica in čas 1;10. Dež mi ni nikdar ustrezal – ne na kolesu, tudi zdaj pri teku ne. Hvala vsem za podporo v mojem novem športu, zdaj pa s trenerjem dalje. In z majhnimi koraki do vrha,« je na družbenem omrežju zapisal 30-letni Primož.

»Potrebno bo še precej delati na tehniki, da bo tek učinkovit, hitrejši in seveda manj energijsko potraten. Potem pa bo! V dveh mesecih se tega ne da naučiti. Treningi v suhem vremenu so sicer kazali na 5 minut boljši čas, kot sem ga dosegel v Ljubljani, toda vsi smo imeli enake razmere,« je še dodal član AD Olimpik iz Krope.

Primožu iskreno čestitam in mu želim veliko uspeha na novi športni poti!

Foto: FB Primož Porenta/Prijavim.se

Avtor: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating