Vam je prispevek všeč?

Gorenjski kriminalisti so v sredo s kazensko ovadbo na pristojno okrožno sodišče privedli dva osumljenca ropa, ki se je v Škofji Loki zgodil minuli torek ponoči, so sporočili s Policijske uprave Kranj.

Osumljenca sta v družbi še dveh neznanih storilcev ponoči pristopila do stanovanjskega objekta občana in ga prosila za pomoč zaradi domnevne okvare vozila. Ko je oškodovanec odprl vrata, so storilci s silo vstopili v prostor, ga napadli in z močnejšim lepilnim trakom zvezali in onesposobili. Pri tem so ga poškodovali.

Po dejanju so z namenom pridobitve protipravne premoženjske koristi začeli pregledovati prostore objekta, vendar so v določenem trenutku, iz zaenkrat neugotovljenega razloga, izvršitev kaznivega dejanja prenehali in s kraja pobegnili. Prilastili si niso ničesar, zaradi česar je kaznivo dejanje ostalo pri poskusu.

Dva osumljenca so po prijavi oškodovanca v hitri intervenciji v Kranju izsledili kranjski policisti, kriminalisti pa so pri obravnavi kaznivega dejanja skladno s predpisi o kazenskem postopku izvedli preiskovalne aktivnosti in oba s kazensko ovadbo v sredo privedli na pristojno sodišče.

Za oba osumljenca, gre za državljana Romunije in Moldavije, je bil odrejen pripor. Kriminalistična preiskava se z namenom izsleditve še ostalih dveh osumljencev nadaljuje. Za tovrstno kaznivo dejanje je storilec kaznovan z zaporom od treh do petnajstih let, še sporočajo s PU Kranj.

Simbolična fotografija: Prlekija

Vir: PU Kranj

Povzel: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating