Vam je prispevek všeč?

Včeraj sem TUKAJ poročal o ponedeljkovi intervenciji škofjeloških policistov, ki so storilca obravnavali in pridržali zaradi kršenja javnega reda in groženj z napadom na policista. Danes so s Policijske uprave Kranj potrdili, da so gorenjski kriminalisti včeraj s kazensko ovadbo na pristojno okrožno sodišče privedli moškega, utemeljeno osumljenega napada na policiste, ko so ti opravljali službene naloge. Zanj je bil odrejen pripor.

»V ponedeljek popoldan so se škofjeloški policisti odzvali na prijavo kršitve javnega reda in miru s povzročanjem hrupa, škode in nasiljem v stanovanjskem objektu. Moški je javni red kršil še z nedostojnim vedenjem, policistom pa je tudi grozil. Ker se je v intervenciji naposled umiril, so policisti postopek na kraju zaključili, vendar se po krajšem času zopet vrnili na kraj zaradi njegovega ponovnega nasilnega in drznega vedenja. Tudi v drugi intervenciji je policistom grozil s smrtjo in nasilno vedenje še stopnjeval, policiste pa je tudi napadel. Zaradi sumov uradno pregonljivih kazenskih dejanj so ga policisti zato pridržali, kriminalisti pa so o dejanjih osumljenca skladno s predpisi o kazenskem postopku zbrali obvestila in ga s kazensko ovadbo privedli na pristojno sodišče, kjer je bil zanj odrejen pripor,« so sporočili s PU Kranj.

In dodali še pravni poduk: »Kdor napade ali resno zagrozi, da bo napadel uradno ali drugo osebo, za katero ve, da pomaga uradni osebi, ko ta opravlja naloge policije ali državne varnosti ali varuje javni red, ali osebo, ki opravlja naloge v zvezi z izvrševanjem kazenskih sankcij, se kaznuje z zaporom od 6 mesecev do 3 let. Z zaporom od 6 mesecev do 5 let se kaznuje, kdor stori dejanje iz prvega odstavka tega člena proti dvema ali več osebam.«

Foto: MB report

Vir: PU Kranj

Povzel: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating