Vam je prispevek všeč?

Video nastopa si lahko ogledate TUKAJ.

Že 42. izvedba glasbenega festivala »Popevka« (prej Slovenska popevka) je imela tudi močan škofjeloški pečat, ni pa veliko manjkalo, da bi zmaga romala v Reteče.

Med trinajstimi nastopajočimi je bil tudi »naš« Andraž Gartner z umetniškim imenom »Canegatto«, ki se je predstavil s skladbo »Samo mirno, samo dalje«, pod katero se je podpisal sam, le pri aranžmaju je sodeloval Lenart Krečič, sicer tudi član njegove zasedbe.

Strokovna žirija tekmovanja ga je izbrala za enega od treh finalistov, med katerimi so zmagovalca odločili gledalci s telefonskim glasovanjem. Canegatto je prejel 34,21 % glasov in le za las ostal brez zmage, ki se je je razveselil Alex Volasko s pesmijo »Če pomlad nikoli več ne pride«, s katero je prepričal 34,94 % vseh glasovalcev. Lea Likar s skladbo »Z očmi zaljubljenca v maju« je prejela 30,85 % glasov.

Obenem je Andraž prejel nagrado strokovne žirije za najbolj obetavnega avtorja in/ali izvajalca.

Kdo je Andraž Gartner – Canegatto? Retečan različnih talentov, v zadnjem desetletju znan predvsem kot član več glasbenih zasedb (denimo Tria Quartet) in avtor samostojnih glasbenih projektov, pa tudi ljubiteljski igralec (Teater Anfgunc iz Reteč), gledališčnik in improvizator. Kot Canegatto je izdal dva albuma, prvega v italijanskem (Stanotte creero un bel ricordo per domani / Nocoj bom ustvaril lep spomin za jutri) in drugega večžanrskega v slovenskem jeziku (Gospod posebne vrste).

Andražu iskreno čestitam in želim plodno nadaljnje ustvarjanje!

Foto: RTV Slovenija

Avtor: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating