Vam je prispevek všeč?

Z jutrišnjim dnem, s ponedeljkom, 1. junijem 2020, Vrtec Škofja Loka ponovno odpira vrata za vse otroke, ki bi želeli vstopiti v vrtec. Skupine otrok bodo vzpostavljene kot v začetku šolskega leta.

Na vrtčevski spletni strani je zapisano:

»Ob ponovnem vstopu v vrtec naj otroci prinesejo Izjavo staršev (TUKAJ). Če ste izjavo podpisali že v prejšnjem tednu, je ni treba več izpolnjevati. Izjavo bo mogoče dobiti tudi ob prihodu otroka v vrtec. Brez podpisane izjave otroka ne moremo sprejeti. V vrtec naj prihajajo samo zdravi otroci. Če opazite, da bi se pri vašem otroku ali osebi, ki biva z otrokom v istem gospodinjstvu, pojavili znaki/simptomi okužbe, naj otrok ostane doma in omeji stike z drugimi ljudmi. Če je otrok bolan, za nadaljnja navodila pokličite njegovega izbranega zdravnika ali dežurno službo. Od NIJZ smo prejeli še dodatna navodila/priporočila, s katerimi vas želimo seznaniti pred prihodom:

  • prosimo, da si ob vstopu v vrtec redno razkužujete roke in upoštevate priporočila na vhodih;
  • v kolikor je le mogoče, naj v vrtec vstopa samo en starš;
  • v kolikor je mogoče, starši upoštevajte razdaljo 1,5 metra, priporočena je uporaba maske;
  • otroci naj od doma ne prinašajo igrač in knjig;
  • ninice in dude bomo shranili v vrtcu za čas počitka oziroma ko jih bo otrok potreboval;
  • do konca šolskega leta bo komunikacija z vzgojiteljico o počutju in bivanju otroka v vrtcu potekala po telefonu ali e-pošti;
  • kolikor bo najbolj mogoče, bodo dejavnosti izpeljane na prostem, zato vas vljudno prosimo za primerno obleko in obutev.

Pogumno gremo naprej in z veseljem v ponedeljek pričakujemo še preostale otroke Vrtca Škofja Loka. Tisti otroci, ki bodo še ostali doma, bodo plačila vrtca oproščeni do 30. junija. V tem primeru vas iskreno prosim, da otroka odjavite iz sistema Vasco. Iskreno se vam zahvaljujem za vso vašo dosedanjo podporo, razumevanje in sodelovanje ob upoštevanju vseh ukrepov,« je zapisala ravnateljica Janja Bogataj.

Foto:  Janez Porenta

Vir: Vrtec Škofja Loka

Povzel: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating