Vam je prispevek všeč?

Na prihajajočih lokalnih volitvah se bo v Škofji Loki za župana potegovalo rekordno majhno število kandidatov, le trije. Majhno pa bo tudi število strank in list, ki so predlagale kandidat(k)e za občinske svetnice in svetnike.

Le deset jih je (po vrstnem redu na glasovnicah): Lista Miha Ješe in Prijatelji Loke, Nova Slovenija – Krščanski demokrati (NSi), Levica, Demokratična stranka upokojencev Slovenije (DeSUS), Slovenska ljudska stranka (SLS), Komunalno ekološka lista (KEL), Glas za otroke in družine (GOD), Socialni demokrati (SD), Slovenska demokratska stranka (SDS) in Stranka modernega centra (SMC).

Večina jih z vsaj enim kandidatom ali kandidatko kandidira v vseh štirih volilnih enotah v Škofji Loki, izjema je le GOD – v treh. Stranke oziroma liste so lahko predlagale do 28 kandidatov, v nadaljevanju objavljam, koliko so jih dejansko:

Med strankami, ki v Škofji Loki nimajo kandidatk in kandidatov za občinski svet, so tudi tri parlamentarne: koalicijski Lista Marjana Šarca (LMŠ) in Stranka Alenke Bratušek (SAB) ter opozicijska Slovenska nacionalna stranka (SNS).

Mimogrede: pred štirimi leti so se v Škofji Loki v volilni boj pognali tudi Pozitivna Slovenija, Glas žensk Slovenije in Lista Prelom Antona Peršina (skupaj 12 strank in list), leta 2010 je bilo v igri 13 strank in list,  še štiri leta prej pa je bilo število enako letošnjemu, torej 10.

Foto: ZON

Avtor: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating