Vam je prispevek všeč?

Najuspešnejši slovenski telovadec zadnjega obdobja, 33-letni Sašo Bertoncelj iz Gorenje vasi pri Retečah, se je vpisal v gimnastično zgodovino in med nesmrtne. Po Lojzetu Kolmanu, Aljažu Peganu in Alenu Dimicu je namreč postal šele četrti slovenski telovadec doslej, ki mu je – kot je potrdil na družbenih omrežjih – Mednarodna gimnastična zveza (FIG) tudi uradno priznala originalno prvino, po njem imenovano »bertoncelj«, ki ima v novi posodobitvi pravilnika do olimpijskih iger leta 2020 v Tokiu na konju z ročaji težavnost C (0,3 točke), poroča Slovenska tiskovna agencija.

»Občutki so res lepi, še lepši, kot sem mislil, da bodo. Pred desetletjem sem bertonclja izvedel prvič, nekaj let smo se trudili, da so ga poimenovali po meni, največ zaslug ima moj trener Sebastijan Piletič, ki sem mu hvaležen za trud pri FIG. Kar dolgo je trajalo, malo smo pozabili na to in tudi že malo obupali. Bolj iz radovednosti sem preletel posodobljen pravilnik in prvina je bila končno notri, zato je bilo zame kar presenečenje,« je prve občutke opisal Bertoncelj, ki ga je pred dnevi Gimnastična zveza Slovenije (GZS) razglasila za najboljšega telovadca minulega leta.

»Vedno je lepo biti na vrhu. Slovenija nima slabih telovadcev, konkurenca je močna. V rit me pošteno brca Rok Klavora, da sem boljši, pred tem sem se sam skušal primerjati z Aljažem Peganom in Mitjo Petkovškom. Nagrada pomeni, da si dobro delal. Če dobro delaš, si nagrajen,« je STA po podelitvi v ljubljanskem Austria Trend Hotelu navedla besede Saša, ki pa je obenem priznal, da »bertonclja« skoraj zagotovo ne bo uporabljal v svoji sestavi, morda kdaj v prihodnosti.

»Zame verjetno ne pride v poštev, je le težavnosti C. Po Sebastijanovem in mojem mnenju je prvina premalo ovrednotena, želiva si, da bi bila kdaj več. Zasluži si. Lahko bi jo uporabljal v kakšni lažji vaji, kakor sem jo že v ‘švicarski banki’, ki je bila zanesljiva za kvalifikacije. Zdaj ne več. Morda ji bodo kdaj dvignili težavnost in jo bom uporabljal s še večjim veseljem,« je dodal Sašo Bertoncelj, ki ima s srčno izbranko Nino skoraj leto in pol starega sinčka Jana, zdaj pa sta v veselem pričakovanju drugega naraščaja.

Foto: Zimbio

0 0 votes
Article Rating