Vam je prispevek všeč?

Slovenski telovadci so v kvalifikacijah evropskega prvenstva v Baslu ostali brez finala. Na konju z ročaji je nastopil tudi Retečan Sašo Bertoncelj in solidno opravil sestavo, za katero je prejel 13,433 točke, glede na okoliščine pa je bil z nastopom zadovoljen, je poročala STA.

Bertoncelj je moral po decembrski resni poškodbi rame v Mersinu dva meseca popolnoma mirovati, preden se je smel ponovno vrniti k treningom. »Trenirati sem začel šele konec februarja. Zadovoljen sem, saj sem v teh okoliščinah naredil največ. Škoda, zame je bilo prvenstvo nekoliko prekmalu po poškodbi,« je za STA povedal izkušeni 36-letni Škofjeločan.

Na koncu je zasedel 17. mesto in za dobre pol točke zaostal za finalom: »Prikazal sem edino sestavo, ki sem jo lahko izvedel, z izhodiščno vrednostjo 15,700 točke. Če bi šel vsaj 16,100, bi morda lahko računal na finale, a to ni bilo realno. Težava ni bila v prvinah, temveč v kondiciji. Za to je potreben čas, jaz pa ga tokrat nisem imel dovolj na voljo.«

»Na žalost se ni izšlo za finale, ampak to je šport – če nisi pripravljen iti naprej po takšnjem razpletu, rajši niti ne začni. Ampak glede na to, da pred mesecem dni nisem uspel narediti niti stoje na rokah, potem tudi takšen razplet, ko malo zmanjka, da bi bil ponovno med najboljših osem v Evropi, ni tako slab. Gremo naprej in srečno vsem v finalnih nastopih,« je na družbenem omrežju zapisal Bertoncelj.

Zanj je bil to že 18. nastop na evropskem prvenstvu in zadnji v njegovi karieri. Volje in motiva mu ne manjka, težava je le zdravje. »V nadaljevanju sezone načrtujem nastope na treh spomladanskih tekmah svetovnega pokala, jeseni na domači tekmi v Kopru, za konec kariere pa še na svetovnem prvenstvu, na katerem želim pokazati vse, kar znam,« je za STA še dejal Sašo Bertoncelj.

Vir: STA

Foto: FB Sašo Bertoncelj

Povzel: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating