Vam je prispevek všeč?

Znanih je vse več kandidatov, ki se bodo na junijskih predčasnih državnozborskih volitvah za glasove volivcev potegovali v volilnem okraju Škofja Loka I. Včeraj je kandidatni seznam obelodanila tudi največja opozicijska stranka, Slovenska demokratska stranka (SDS), ki bo v boj ponovno poslala mag. Marka Pogačnika, sicer že dva mandata poslanca v državnem zboru.

V Trbovljah rojeni 46-letni magister organizacijskih ved (Fakulteta za organizacijske vede Kranj, 2002) bo v Škofji Loki kandidiral tretjič, doslej je bil dvakrat zapored uspešen, obakrat je zasedel drugo mesto v volilnem okraju. Na predčasnih volitvah leta 2011 je prejel 3876 glasov (29,13 %) in premoč priznal kandidatu Pozitivne Slovenije Boštjanu Šifrarju (29,97 %), pred štirimi leti pa so mu volivci namenili 2862 glasov (27,15 %), več jih je prejela kandidatka SMC mag. Jožica Vavpotič Srakar (31,73 %).

Mag. Pogačnik ima pestre delovne izkušnje, med drugim je bil direktor maloprodaje v Jelovici (2000-2005), direktor Slovenske odškodninske družbe (2005-200) in posebni odposlanec uprave Pozavarovalnice Sava (2009-2011), nato pa je sedel v poslanske klopi. Živi v Šenčurju, v preteklosti pa je bil tudi podpredsednik Hokejske zveze Slovenije in državni sekretar na Ministrstvu za finance. Je aktiven rekreativni športnik, navdušujejo ga predvsem smučanje, nogomet in badminton. Njegovo vodilo je »Znanje, profesionalnost, volja, motivacija, učenje od najboljših«.

Foto: SDS

Avtor: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating