Vam je prispevek všeč?

Včeraj so na Loškem odru že 47. po vrsti podelili letošnje prestižne Severjeve nagrade za igralske stvaritve v slovenskih poklicnih gledališčih. Tokratna nagrajenca sta Jure Henigman in Blaž Šef, Alen Mastnak je bil nagrajen za najboljšo stvaritev v ljubiteljskem gledališču, med študenti dramske igre pa so poleg Timona Šturbeja odlikovali tudi Škofjeločanko Tamaro Avguštin.

Kot je v obrazložitvi predloga za nagrado kot profesor na AGRFT zapisal nedavno preminuli igralski mag Jernej Šugman, je Tamara Avguštin rojena igralka. Z vsem svojim telesom in z vso svojo silno burnostjo duha se v vlogo vrže kot v prepad. V vlogi Joan v Seksualni perverziji v Chicagu je njena zmes totalne igre in ranjene notranjosti prišla najbolj do izraza. Na videz hladno, frigidno Joan je odigrala briljantno, z globoko prisotnostjo v vsakem trenutku.

Avguštinova, ki je nagrado prejela na domačem Loškem odru, kjer se je začela kaliti kot igralka, se je nagrade, ki ji predstavlja čast, odskočno desko za naprej, pa tudi rahlo breme za nadaljnje dobro delo, sicer razveselila, toda v isti sapi poudarila, da je čuden čas za veselje glede na smrt njenega profesorja in mentorja, ki mu je nagrado tudi posvetila. Tamara, ki jo je širša javnost spoznala tudi v videospotu za Siddhartino pesem Do konca, bo nastopila v odrski priredbi Tavčarjeve Visoške kronike, ki bo premiero dočakala 20. januarja 2018 na velikem odru ljubljanske Drame.

Foto: JSKD in MGL

0 0 votes
Article Rating