Vam je prispevek všeč?

Slovenski e-seniorji in Občina Škofja Loka pripravljajo vseslovenski posvet »E-vključevanje v aktivno staranje«, ki bo jutri, v sredo, 11. aprila 2018, v Sokolskem domu v Škofji Loki. Izobraževalne organizacije in predstavniki civilne družbe bodo na njem predstavili sodobne načine e-opismenjevanja starejših. Na tem področju škofjeloška občina velja za primer dobre prakse.

Kot je minuli teden na novinarski konferenci v Škofji Loki poudaril član Slovenskih e-seniorjev Jože Gričar, so e-seniorji omrežje starejših ljudi, ki izpostavljajo sodelovanje in povezovanje, pri čemer lahko pomembno vlogo odigra tudi nova tehnologija.

Jutrišnji posvet organizirajo v Škofji Loki, ki so jo izbrali za pilotni projekt, ker ima na tem področju že bogato prakso. Občina si je za cilj zadala v treh letih usposobiti vsaj 80 odstotkov starejših občanov (nad 55 let starosti), da bodo znali ravnati z elektronsko pošto.

Še nekaj podatkov o jutrišnjem posvetu: potekal bo med 10. uro in 16.30, v dveh delih. Na dopoldanskem plenarnem delu bodo predstavili prikaz dobrih praks elektronskega opismenjevanja in vključevanja starejših v Škofji Loki, Sloveniji in svetu.

Popoldne pa bodo na osmih zanimivih delavnicah na različnih lokacijah na Mestnem trgu v Škofji Loki predstavili konkretne primere dobrih praks e-opismenjevanja in (inter)aktivnega vključevanja starejših. Udeležnine za posvet ni, obvezna pa je predhodna prijava.

Foto: Škofja Loka

0 0 votes
Article Rating