Vam je prispevek všeč?

Škofjeloški strokovnjak Roman Krajnik (na zgornji fotografiji desno), nekdanji trener in selektor slovenske reprezentance v športnem plezanju, je odprtih rok zagrabil nov izziv in bo v novi sezoni, kot poroča Slovenska tiskovna agencija, kot prvi Neavstrijec vodil avstrijsko izbrano vrsto v težavnosti in na balvanih. V pisanem mednarodnem štabu mu bosta pomagala Angležinja Ellie Howard, ki bo skrbela za stik z mladinskim pogonom, in Poljak Pawel Tomasz Draga, ki bo zadolžen za trening hitrosti.

Dvainštiridesetletni Roman Krajnik (PK Škofja Loka) je v preteklosti izjemne dosežke žel s trofejnimi Slovenkami in Slovenci na čelu z Ločanko Majo Vidmar in Mino Markovič, še vedno pa sodeluje z Domnom Škoficem – in bo tudi vnaprej, saj za avstrijsko zvezo to ne predstavlja ovire. »Bdel bom nad največjimi tekmeci Slovencev, nad Jessico Pilz, Jakobom Schubertom, Magdaleno Röck, v mednarodni zasedbi bo tudi obetavna 16-letna Američanka Ashima Shiraishi, mladinska svetovna prvakinja v težavnosti, balvanih in kombinaciji,« je za STA pojasnil Krajnik.

In dodal: »Po koncu sezone bomo videli, kako in kaj. Če bo zadovoljstvo obojestransko, bom nadaljeval, sicer bom šel drugam. Ponudb imam dovolj. Želim uživati. Mislim, da je z avstrijske strani želja, da bi vlogo opravljal do olimpijskih iger leta 2020 v Tokiu.« Ko bo imel med sezono teden dni časa, se bo vrnil v Škofjo Loko in še naprej treniral Gregorja Vezonika, Martina Berganta, Milana Preskarja, Lučko Rakovec in druge.

Srečno v novih izzivih!

Foto: FB Austria Climbing

0 0 votes
Article Rating