Vam je prispevek všeč?

Študentka Fakultete za organizacijske vede (FOV), Škofjeločanka Nina Milinkovič, se je prek skupine EKO FOV prijavila na razpis Ekošole za Mlade poročevalce na temo trajnostnega razvoja s strani mednarodne koordinacije, ki ga organizirata Unesco in YRE (Young Reporters for Environment).

Na podlagi prijav študentov iz cele Slovenije je bila izbrana, da kot mlada poročevalka zastopa državo in pridobiva nova znanja na »Young ESD Leaders Capacity Building Training Course« v Lizboni.

Usposabljanja se je udeležilo 35 mladih poročevalcev iz vsega sveta, ki so se srečali 15. marca v Lizboni in skupaj preživeli tri dni pod okriljem Unesca, FEE (Foundation for Environmental Education) in Global Action Programme on Education for Sustainable Development. Pridobivali so znanja za mlade vodje programov trajnostnega razvoja, ki jih bodo implementirali v svojih državah.

»Počaščena sem, da sem postala slovenska ambasadorka za YRE in bila izbrana za misijo Unesco Youth Forum. V domovino sem se vrnila z razvito samozavestjo, pridobljenimi novimi veščinami in znanjem ter z občutkom sposobnosti, da vse to uporabim v vsakdanjem življenju in prenesem naprej na prihodnje Mlade poročevalce za okolje,« je poudarila Milinkovičeva.

Nini iskreno čestitam!

Fotografija (Nina je tretja z leve): FOV

0 0 votes
Article Rating