Vam je prispevek všeč?

Ker mi veliko pišete z vprašanji o trenutnem statusu tržnice na Šolski ulici v Škofji Loki, še enkrat nekaj stavkov o tem.

V soboto so mi z Občine Škofja Loka odgovorili, da bo tržnica obratovala, vendar pa posebnem režimu. Tu velja še enkrat opozoriti: odgovorno in previdno v prostorih, kjer se zadržuje večje število ljudi!

Samo od nas je namreč odvisno, kako spoštujemo in spolnjujemo navodila in ukrepe. V komentarju pod sobotnim člankom je obiskovalka tržnice namreč zapisala: »Me prav zanima, kakšen poseben režim je veljal včeraj (v soboto) na loški tržnici. Vse kot ponavadi, obiskovalci so se v veliki večini obnašali, kot da se nič ne dogaja. Sem stala v vrsti in opazovala: ena gospa je prešlatala vsaj 5 solat, drugi je bil všeč šele četrti brokoli, ki ga je prijela v roke, gospod kašlja in se ne ozira na druge … Takih in podobnih primerov veliko. Po drugi strani pa prodajalci tudi niso prav nič poskrbeli za vsaj minimalno zaščito, razen rokavic. Kar pa je bila (zaradi rokovanja z denarjem) spet brca v temo. Res, tudi meni ni bilo treba biti tam, sem pa vsaj upoštevala osnovne higienske ukrepe. Toliko o družbeni odgovornosti. Ostanite zdravi!«

Danes mi je bralka Mateja sporočila, da s svojega balkona vidi, da je (bila) tržnica v Škofji Loki še naprej odprta (na fotografiji z razdalje). Drugod po Sloveniji so scenariji različni. Osrednja ljubljanska in mariborska tržnica denimo ostajata odprti po spremenjenem obratovalnem času, kranjsko so včeraj zaprli.

Foto: bralka Mateja

Avtor: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating