Vam je prispevek všeč?

Kot so sporočili s Policijske uprave Kranj, so škofjeloški kriminalisti zaradi kaznivih dejanj v torek prijeli in v predkazenskem postopku obravnavali tri Ljubljančane, ki so utemeljeno osumljeni tatvin stvari iz trgovin. Vse tri so pridržali, dva pa včeraj s kazensko ovadbo privedli tudi na pristojno sodišče, ki je zanju odredilo pripor.

Podan je utemeljen sum, da sta dva osumljenca v torek v dveh živilskih trgovinah v nakupovalne vrečke naložila različne artikle in jih ob pomoči tretjega osumljenca skozi vhod odnesla iz prodajalne. V enem primeru je trojica odtujila za okoli 800 evrov, v drugem pa za okoli 350 evrov blaga.

Na enak način so osumljenci dejanje izvršili tudi že dan prej, v ponedeljek, ko je bilo iz živilske trgovine odtujenih za okoli 1350 evrov stvari. Zbiranje obvestil se še nadaljuje, saj preverjajo njihovo povezanost tudi še z nekaterimi drugimi tatvinami.

Kriminalisti so osumljence v hitri intervenciji izsledili na podlagi anonimnega obvestila o sumu tatvine. Priprta osumljenca sta že bila obravnavana zaradi premoženjskih kaznivih dejanj, vse tri pa policisti obravnavajo tudi zaradi prehajanja regij.

Foto: Maribor24

Vir: PU Kranj

Povzel: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating