Vam je prispevek všeč?

S Policijske uprave Kranj so sporočili, da so gorenjski policisti na zadnji dan minulega leta obravnavali enajst dogodkov, povezanih s pirotehniko.

V šestih primerih so bili dogodki prijavljeni kot kršitve javnega reda in miru s pirotehničnimi sredstvi, od tega dva v Škofji Loki. V obeh primerih kršitelji niso bili izsledeni.

Še ostalo dogajanje po Gorenjskem: jeseniški policisti so že včeraj dopoldne obravnavali odraslega moškega, ki je z otroki v strnjenem naselju uporabljal pirotehniko. Občan ga je na objestno rabo najprej opozoril, potem ko ga ni upošteval, pa prijavil. Policisti so mu zaradi prekrška izrekli globo.

Kršitve javnega reda s pirotehničnimi sredstvi so bile prijavljene še na Ulici Tuga Vidmarja in na Planini v Kranju ter na Trgu svobode v Tržiču. Kršitelji niso bili izsledeni.

V treh drugih primerih je zaradi uporabe pirotehnike zagorelo. V okolici Kranja se je med izstreljevanjem prevrnila škatla z raketami (kaseta) in zadela lopo, ki se je vnela. V Bistrici pri Tržiču in Cerkljah na Gorenjskem pa je zagorelo domače grmičevje.

V še dveh dogodkih pa sta bili zaradi uporabe pirotehnike dve odrasli osebi poškodovani. V enem primeru je moški z vžigalnikom prižgal pirotehnično sredstvo za signalno pištolo, ki mu je ob eksploziji poškodovala roko. V drugem primeru je moškega zadel košček rakete in mu poškodoval oko.

Simbolična fotografija: LendavaInfo

Avtor: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating