Vam je prispevek všeč?

Prve snežinke so rahlo pobelile ceste in pločnike, Občina Škofja Loka pa je ob tej priložnosti objavila napotke in priporočila občanom in vsem udeležencem v cestnem prometu v zimski sezoni. Objavljam jih v celoti.

»Uradni začetek zimske sezone je 15. novembra, traja pa do 15. marca oziroma do takrat, ko je lahko zaradi zimskih vremenskih pojavov (sneg, poledica, nizke temperature) ogrožen normalen potek prometa.

Zimske razmere (in s tem povezani vremenski pojavi) so v tem obdobju nekaj povsem običajnega. Na težje prometne razmere se moramo zato pripraviti z ustrezno opremo in s še večjo previdnostjo in strpnostjo.

V času zimskih razmer in še posebej napovedanega sneženja se na pot odpravite samo s predpisano zimsko opremo, upoštevajte prometno signalizacijo, ostanite strpni in vožnjo prilagodite razmeram na cesti. Ne prehitevajte plužnih skupin, saj lahko s tem ogrožate svojo varnost in varnost drugih udeležencev v prometu. Računajte, da bo vožnja trajala dlje, zato se na pot odpravite prej kot običajno.

Da bi bilo pri tem čim manj nevšečnosti in slabe volje, občan(k)e prosimo, da vozil ne puščajo na pločnikih, da snega ne odmetavajo na vozišče in da uporabljajo primerno zimsko opremo in obutev.

Predvsem prosimo za strpnost in razumevanje do izvajalcev (delavcev) zimske službe. Izbrani koncesionar (Gorenjska gradbena družba, d. d.) v naši občini skrbi za 360 kilometrov cest in za desettisoče kvadratnih metrov parkirišč, javnih in drugih uporabnih površin.

Zato je razumljivo, da vse ne more biti spluženo in očiščeno takoj in naenkrat, še posebej, če jim tudi sami s svojim ravnanjem onemogočamo izvajanje njihovih aktivnosti.

Ob zapolnjenih pločnikih in zaparkiranih cestah je nerealno pričakovati, da bodo ceste in pločniki urejeni v spodobnem času.

Zato bo občinska redarska služba v zimskem obdobju, še posebej pa v času pred napovedanim sneženjem, intenzivno preverjala in kaznovala nepravilno parkiranje na pločnikih in voziščih in s tem omogočala zimski službi, da hitreje in kakovostneje opravi svoje delo.

Zavedamo se, da je osebnih vozil vsako leto več, kljub temu pa občan(k)e še enkrat prosimo, da vsaj v zimskem času vozil ne puščajo na pločnikih in voziščih ter s tem omogočijo zimski službi nemoteno opravljanje svojega dela.«

Foto: Občina Škofja Loka

Avtor: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating