Vam je prispevek všeč?

Po deževni noči je proti jutru v večjem delu države, tudi v Škofji Loki, začelo snežiti, zgodaj dopoldne pa se je sneženje okrepilo, sneg pa se je začel oprijemati cestišč. Po napovedih portala Neurje bo v večjem delu države zapadlo od 5 do 20 centimetrov snega, v Škofji Loki menda od 10 do 15 centimetrov.

Že dopoldne se bo glavnina padavin iz severne Slovenije pomaknila nad južno polovico države. Čez dan bo sneženje od severa slabelo in do večera povsod ponehalo, najpozneje na jugovzhodu države. Temperature se bodo čez dan po večini Slovenije gibale med -1 in 2 stopinjama Celzija.

Prometna nesreča in zapora ceste pri Jeprci

Sneg pa že povzroča preglavice tudi na cestah. S Prometno-informacijskega centra za državne ceste (PIC) so sporočili, da zaradi prometne nesreče na cesti KranjMedvode pri Jeprci promet poteka izmenično enosmerno, med Jeprco in Mejo pa je cesta zaprta v obe smeri. Obvoz je po lokalnih cestah.

S Policijske uprave Kranj opozarjajo: »Današnje vozne razmere so popolnoma drugačne kot včeraj. Voznike pozivamo, naj vozijo defenzivno, zmanjšajo naj hitrost, povečajo varnostno razdaljo in spremljajo promet in okolico. Vozniki pazite na pešce, pešci pa pri prečkanju ceste tudi upoštevajte, da vozilo v razmerah, kakršne do današnje, potrebuje več metrov in časa, da se ustavi.«

Previdno na cestah!

Besedilo in foto: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating