Vam je prispevek všeč?

Sokolski dom v Škofji Loki danes, v soboto, 29. februarja 2020, ponuja dvojni program.

Dopoldne, ob 10. uri, vabljeni na glasbeno pravljico »Ko se želva Vaska po oklepu popraska«. Produkcija in nastopajoči: otroci in vzgojno osebje Vrtca Sončni žarek Škofja Loka. Vstopnice po ceni 6 evrov si lahko priskrbite na blagajni Sokolskega doma v času uradnih ur.

»Želve navdihujejo številne pravljice. Z njimi so povezani miti, legende, zgodbe s srečnim in žalostnim koncem, takšne zgodbe, ki so igrive in včasih celo smešne. A nobena ni kar tako, ker nikoli ne veš, kaj se lahko zgodi, ko se dogajajo čudne reči. Avtorska predstava Vrtca Sončni žarek vas bo popeljala v svet, v katerem nas različnost bogati in prijateljstvo daje odgovor na marsikateri izziv.«

Zvečer, ob 19. uri pa ne zamudite pestrega glasbenega večera in koncerta Mešanega pevskega zbora Crescendo (dirigent Žiga Kert), ki praznuje peto obletnico delovanja in je konec lanskega leta izdal prvenec, in Mešanega pevskega zbora Obala Koper (dirigent Andrej Makor). Vstop bo prost.

MePZ Crescendo deluje pod okriljem Glasbenega društva Crescendo od leta 2015, sestavlja pa ga več kot 40 mladih pevk in pevcev, ki jih druži želja po ustvarjanju kakovostne zborovske glasbe. Zbor je letos praznoval 5. obletnico delovanja. Njegov program je sestavljen iz zborovskih skladb slovenskih in tujih skladateljev ter popularnih pesmi, prirejenih za zbore. Obenem se zbor usmerja v težji zborovski program, s katerim se udeležuje domačih in tujih tekmovanj, pogled mu sega tudi do gostovanj v tujini. Ob koncu lanskega leta je izdal prvo zgoščenko, ki jo bo možno kupiti po koncertu.

MePZ Obala Koper pa združuje primorske pevke in pevce že od leta 1977. Pevci s skupnim muziciranjem in ob poustvarjanju širokega zborovskega repertoarja različnih obdobij in skladateljev posegajo po najvišjih uvrstitvah na domačih, mednarodnih in tujih pevskih tekmovanjih. Zbor se posveča ohranjanju visoke kakovosti zborovskega petja in širjenju zborovske kulture tudi z organizacijo Mednarodnega zborovskega festivala Koper, ki obogati kulturni prostor slovenske Istre vsaki dve leti.

Prijazno vabljeni!

Foto: FB dogodka in FB dogodka

Avtor: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating