Vam je prispevek všeč?

ROKOMET: Rokometaši Urbanscapa Loke so se v dvoboju sedmega kola lige NLB z gostovanja pri Krki v Novem mestu vrnili z zmago s 26:24 (16:13), za katero so najzaslužnejši Andrej Bergant (6 golov), Grega Jamnik (5), Aljaž Jesenko in Tim Bogdanič-Jenko (po 4). »Naši dvoboji s Krko so vedno izenačeni in tako je bilo tudi tokrat. Glede na to, da ni tekmec vodil niti enkrat, mislim, da smo zasluženo zmagali,« je pojasnil trener Robert Beguš. Ločani so s štirimi zmagami in tremi porazi peti na ligaški razpredelnici, v nedeljo, 4. novembra, pa jih čaka nov domač izziv proti Gorenju, pri katerem si kruh služi nekdanji Lokin ostrostrelec Aleks Kavčič.

KOŠARKA: Košarkarji LTH Castings so v derbiju tretjega kola 2. SKL na Podnu po dramatični končnici le za las priznali premoč Termam Olimia iz Podčetrtka (87:88). V vrstah poražencev, ki so iz 16 poskusov zadeli le dve trojki, je bil z 20 točkami najbolj pri metu Urban Oman, točko manj je prispeval Matija Vravnik, ki se je spogledoval z dvojnim dvojčkom, saj je dodal še devet skokov. Se je pa dvojni dvojček za 14 točk in 11 skokov posrečil Željku Markoviću. »Fantom nimam česa zameriti, saj so na parketu dali vse od sebe. Spet smo prejeli preveliko število točk, smo pa znova tudi nadskakali nasprotnika. Z nekaj sreče bi zmaga lahko ostala doma,« je ocenil trener Jaka Hladnik. Ločane, ki so zdaj z zmago in dvema porazoma šesti na razpredelnici, prihodnji (sosedski) dvoboj čaka v soboto, ko bo ob 20. uri na Podnu gostoval medvoški Brinox. Je pa LTH Castings vknjižil izdatno zmago v prvi tekmi tretjega kroga pokala Spar, na gostovanju je z 99:67 ugnal Kolpo Črnomelj. Povratni dvoboj bo prihodnji torek na Trati.

NOGOMET: Nogometaši Škofje Loke so v osmem kolu gorenjske nogometne lige (GNL) šestič zmagali in ostajajo na drugem mestu razpredelnice. Na gostovanju so z 2:0 (1:0) odpravili zasedbo Visokega, v 16. in 74. minuti je zadel Alexander Gorenjc. Manj uspešen je bil Polet, ki je moral doma – pred 20 gledalci na igrišču v Gorajtah – priznati premoč tretjeuvrščenemu Šobcu Lescam (0:1), odločilni zadetek je padel šele v 89. minuti. Polet v dvanajstčlanski ligi ta hip zaseda deseto mesto z eno zmago, tremi neodločenimi izidi in štirimi porazi. Zdaj ga v soboto čaka gostovanje pri Britofu, medtem ko bo Škofja Loka gostila Zarico.

DVORANSKI NOGOMET: V četrtem kolu 1. SFL so dvoranski nogometaši FSK Stripyja vpisali prvo zmago po vrnitvi med elito. In to kakšno! S kar 5:0 (2:0) so bili boljši od Benedikta avtodeli Džauš, pred 155 gledalci v dvorani na Trati so zadeli Rok Bešter dvakrat in Luka Jamnik, Aleš Bešter in Luka Kanc po enkrat. V štirih dvobojih so Ločani, ki so uresničili napoved o stopnjevanju forme, osvojili štiri točke, nov izziv jih čaka v petek ob 20. uri, ko bodo gostovali v Mariboru pri FutureNetu, ki je vodilni na lestvici in še brez oddane točke, povprečno pa je na dvoboj dosegel kar 6,5 zadetka.

FLOORBALL: Floorballisti prve ekipe FBK Insport so se še utrdili v vodstvu mednarodne lige IFL, saj imajo po petih dvobojih popoln izkupiček 15 točk. Nov komplet točk so osvojili tudi na gostovanju v Celovcu, od KAC so bili boljši s 6:3 (3:1, 1:2, 2:0). Junak dvoboja je bil Blaž Tomc s kar štirimi zadetki, po enega sta prispevala še Luka Peklaj (hkrati je še trikrat podal) in Gašper Triler (še ena podaja), medtem ko sta Tevž Bohinc in Rok Prevodnik dodala vsak po eno asistenco. Tomc je z 11 goli in dvema podajama vodilni strelec lige.

ODBOJKA: Odbojkarji Lubnika so novo sezono v 3. SOL zahod začeli s porazom, na gostovanju so morali po izjemno izenačeni in razburljivi tekmi premoč priznati drugi ekipi kranjskega Triglava, ki je bila boljša s 3:1 (24, 19, -24, 23). Kar trije nizi so se končali z najmanjšo možno razliko dveh točk. V drugem kolu bodo Škofjeločani v petek v OŠ Jela Janežiča ob 20.30 gostili drugo ekipo Salonita. S porazom so sezono v 2. SOL zahod začele tudi odbojkarice Škofje Loke, ki so bile z 1:3 (19, -24, -17, -21), po dobrem začetku, prekratke za zasedbo Novega mesta. V soboto ob 19.30 bodo na Jelu Janežiču gostile Šentvid Žlindro.

Foto: KK Škofja Loka/Igor Martinšek in FB FSK Stripy in FB ŽOK Partizan Škofja Loka

Avtor: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating