Vam je prispevek všeč?

Dijakinje in dijaki Gimnazije Škofja Loka so se z odličnimi rezultati in visokimi uvrstitvami izkazali na državnih tekmovanjih iz logike, fizike, kemije in biologije, kar jim je ponudilo tudi možnost nastopov na izbirnih tekmovanjih za uvrstitev v olimpijske ekipe. Štirje gimnazijci so se že uspešno prebili skozi vsa sita in tako postali člani državnih ekip, ki bodo pod slovensko zastavo tekmovali na olimpijadah iz znanja. Predizbor za biološko olimpijado, na katero so se uvrstili trije dijaki, bo sredi maja.

Dijak 3. a Klemen Bogataj je postal državni prvak iz fizike in se prek izbirnega tekmovanja uvrstil na eno najprestižnejših mednarodnih tekmovanj iz znanja, 49. fizikalno olimpijado v Lizboni, obenem bo nastopil tudi na drugi evropski olimpijadi iz fizike blizu Moskve.

V predizboru za jubilejno 50. mednarodno kemijsko olimpijado, ki jo bosta gostili Češka in Slovaška, sta bila med 150 kandidati najuspešnejša ravno dijaka loške gimnazije Vid Kermelj (4. a) s 100-odstotnim dosežkom in Martin Rihtaršič (4. c), ki sta tako že tretjič zapovrstjo postala člana slovenske olimpijske reprezentance.

Po izbirnih testih iz logike in lingvistike pa se je dijak 2. a Sebastjan Kordiš uvrstil v slovensko ekipo, ki se bo med 26. in 30. julijem letos udeležila 16. mednarodne lingvistične olimpijade v Pragi.

Štirje gimnazijci so se že uspešno prebili skozi vsa sita.

Iskrene čestitke vsem uspešnim dijakom, ki jim želim uspešne nastope na olimpijadah, in tudi njihovim mentorjem: prof. Aljoši Ermanu, prof. Janezu Šuštaršiču, prof. Manci Čadež, Aleksandru Rajhardu in Vidu Megušarju.

Foto: FB Gimnazija Škofja Loka

Avtor: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating