Vam je prispevek všeč?

Funk, reggae, ska, hard rock crossover zasedba THeWET je glasbeni krik škofjeloške mladosti, ki se ta čas predstavlja z novim singlom in videospotom »Požar na Kidričevi«. Naslov skladbe z njeno vsebino pravzaprav nima povezave, THeWET namreč s Požarom sporočajo, da je vsak svoj individuum, da vsak živi svoje življenje in odloča o svoji poti.

Gre sicer za zasedbo, ki je predlani v samozaložbi izdala prvenec »Trip to Boston«, lani pa – ob počastitvi desetletke delovanja – predstavila dve novi skladbi, »Funkolač« in »Blue Lizard«. Letos družbeno kritični, sproščeni, mladostno brezbrižni in mestoma humorni četverec načrtuje še nekaj novosti.

THeWET so: vokalist Marko Štibelj, basist Matic Žagar, bobnar Martin Doljak in kitarist Vid Vraničar. Zasedbo lahko, če ste jo nedavno zamudili v Loškem Pubu, v prvi polovici aprila v živo doživite v Ljubljani (6. april, Menza pri koritu, z Attic Mist), Trzinu (13. april, Zip baza) ali Krškem (14. april, MKC, z Attic Mist).

Za THeWET na festivalu GorA RockA lahko glasujete TUKAJ

Pa še to: pomagajmo avtohtoni loški glasbi do nastopa na uveljavljenem festivalu GorA RockA med 22. in 25. junijem 2018  na Šentviški Gori nad Tolminom. Tam bodo ob številnih vidnih predstavnikih slovenske in širše scene (Big Foot Mama, Mi2, Elvis Jackson, Zablujena generacija, Hamo & Tribute 2 Love, Koala Voice, Happy Ol’ McWeasel, Brkovi) nastopile tudi manj uveljavljene zasedbe, ki jih lahko pomagamo izbrati tudi z všečkanjem prek facebooka.

THeWET so namreč eden od 40 mladih bendov, ki kandidirajo za osem prostih mest na glavnem odru festivala. Za loško četverico lahko glasujete tako, da TUKAJ všečkate njeno fotografijo. Zaenkrat ji kaže dobro, saj osmerico drži za rep, glasovati je mogoče še en mesec, do 20. aprila 2018. Facebook glasovanje sicer predstavlja polovico skupnih točk, drugo polovico prispeva strokovna žirija. V akcijo, glasujmo!

Foto: Zarolaj.si

0 0 votes
Article Rating