Dan slovenske hrane, 15. november, že pregovorno ponudi tudi projekt »Tradicionalni slovenski zajtrk«, ki želi spodbuditi, da se spomnimo in pomislimo na naš način prehranjevanja, kakšno hrano izbiramo ali pripravljamo in kaj jemo.
Ob tej priložnosti sem pregledal, kako so se na »Tradicionalni slovenski zajtrk 2019« odzvali štiri škofjeloške osnovne šole in en vrtec in kaj so učenkam in učencem ponudili za zajtrk, pravzaprav za malico. Dober tek!
OŠ CVETKA GOLARJA: eko črn kruh, med, eko maslo, mleko, jabolko.
OŠ IVANA GROHARJA: sir, suha domača salama, različni namazi, kumarice, črn kruh, različni jogurti.
OŠ ŠKOFJA LOKA-MESTO: črn kruh, med, maslo, mleko, jabolko.
OŠ JELA JANEŽIČA: orehov štrukelj, sadni sok, sadje.
In še:
VRTEC ŠKOFJA LOKA: med, maslo, domači črn kruh iz krušne peči, eko mleko, jabolko (z /eko/ lokalnimi živili).
Foto: Tradicionalni zajtrk
Avtor: Janez Porenta
Leave A Comment