Vam je prispevek všeč?

Slovenci imamo veliko srce in znamo sodelovati in pomagati. Da to velja tudi (ali predvsem) za prostovoljne gasilce, ni seveda nobena skrivnost. Včeraj so to ponovno najlepše dokazali v solidarnostni akciji, saj se jih je več kot 1000 z vseh koncev Slovenije (in tudi Hrvaške) zbralo v Črnomlju, kjer so pomagali prebivalcem, ki jih je pretekli teden uničevalna toča v velikosti jabolk najbolj prizadela. Med tistimi, ki so priskočili na pomoč, so bili tudi gasilci iz naše občine.

Iz Gasilske enote Škofja Loka so sporočili: »Nedavno katastrofalno neurje, ki je prizadelo Belo krajino in okolico, je bil žal razlog, da smo gasilci znova dokazali, kako homogeno lahko delujemo in sodelujemo, ko se zgodi najhujše. Več kot 1000 iz cele Slovenije in sosednje Hrvaške nas je danes (v nedeljo) nudilo pomoč pri sanaciji škode na poškodovanih objektih. Med njimi smo bili tudi gasilci Gasilskega poveljstva občine Škofja Loka

V Gasilski enoti Trata pa so pripisali: »Danes (v nedeljo) zgodaj zjutraj so se operativci PGD Trata, skupaj z ostalimi gasilskimi društvi iz Gasilskega poveljstva občine Škofja Loka, odpravili na pomoč kolegom iz Črnomlja.« Gasilkam in gasilcem še enkrat velika hvala za nesebično pomoč, srčnost in požrtvovalnost!

Foto: FB Gasilska enota Trata

Avtor: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating