Vam je prispevek všeč?

Že več kot mesec dni je odprt Tavčarjev dvorec na Visokem, ki obiskovalcem ponuja ogled razstave Kalanove rodbine, Visoško črno kuhinjo, zbirko Ivana in Franje Tavčar in razstavo stavbne dediščine domačije na Visokem.

Novost, ki zagotavlja, da vrata dvorca ne bodo več odprta zgolj ob poletni turistični sezoni kot doslej, pa je tudi Kavarna Visoko, ki gostom v prijetnem okolju postreže s kavo in torticami. Kavarna je odprta vsak dan (tudi ob nedeljah in praznikih) od 9. ure do večera.

V sklopu praznovanja stoletnice Tavčarjeve Visoške kronike pa so v Občini Gorenja vas-Poljane pripravili tudi bogat sklop tematskih dogodkov, eden od vrhuncev pa je bilo zagotovo gostovanje ljubljanskega gledališča SNG Drama.

Uprizoritev Visoške kronike na prostem pred Tavčarjevim dvorcem je kljub negotovim in neugodnim vremenskim razmeram privabila več kot 800 obiskovalcev z različnih koncev Slovenije, ki jih je prireditev v organizaciji KD dr. Ivan Tavčar Poljane navdušila, pri tem je imel seveda velik vpliv tudi čudovit ambient.

In še nekaj: v igralski zasedbi SNG Drame, ki je zelo uspešno uprizorila Visoško kroniko, je bila tudi Škofjeločanka Tamara Avguštin z Godešiča, nekdanja članica Loškega odra, tudi že dobitnica Borštnikove in Severjeve nagrade.

Foto: Jana Jocif

Avtor: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating