Vam je prispevek všeč?

Jubilejne 15. izvedbe mednarodnega tekmovanja »Davorin Jenko« v Beogradu so se uspešno udeležili tudi učenci Glasbene Šole Škofja Loka. Tako je med komornimi ansambli v kategoriji A klavirski trio »TriJo« (Julija Rakovec – klavir, Jona Levar – violončelo, Jedrt Šinkovec – violina, mentorica Tatjana Krpan, prof.) s 100 točkami zasedel 1. mesto in osvojil I. nagrado lavreat (med 18 komornimi skupinami).

S trobento je v kategoriji Junior A med 14 tekmovalci Pavel Karlin zasedel 1. mesto (99,25 točke) in osvojil I. nagrado lavreat, v kategoriji Junior B med 14 tekmovalci Blaž Bukovnik 8. mesto (95,75 točke) in I. nagrado, v kategoriji A pa med 18 tekmovalci Janez Jesenovec 1. mesto (100 točk) in I. nagrado lavreat. Mentor je bil Alojz Kompan, prof., klavirska spremljava: Gašper Jereb, prof.

S pozavno pa je v kategoriji Junior B med 9 tekmovalci Lenart Maček zasedel 3. mesto (94,63 točke) in osvojil II. nagrado, v kategoriji A pa med 7 tekmovalci Martin Pucihar 4. mesto (93,38 točke) in II. nagrado. Mentor je bil Alojz Kompan, prof., klavirska spremljava: Gašper Jereb, prof.

Iskrene čestitke vse uspešnim tekmovalcem!

Foto: GŠ Ljubljana Vič – Rudnik

0 0 votes
Article Rating