Vam je prispevek všeč?

Dijaki Gimnazije Škofja Loka z vrhunskimi mednarodnimi dosežki razveseljujejo domala iz tedna v teden. Potem ko sem pred dnevi poročal o bronastih Tini Logonder in Boru Krajniku na biološki olimpijadi v Iranu, lahko danes sporočim še eno razveseljivo novico.

Na jubilejni 50. mednarodni kemijski olimpijadi (IChO 2018) na Češkem in Slovaškem so med 19. in 29. julijem v konkurenci 76 držav z ekipami (sodelovalo je še šest držav opazovalk) slovenske barve zastopali Nastja Medle z Gimnazije Novo mesto, Jože Gašperlin z Gimnazije Kranj ter Martin Rihtaršič in Vid Kermelj z Gimnazije Škofja Loka. Tekmovalce sta spremljala dr. Andrej Godec in Berta Košmrlj s Fakultete za kemijo in kemijsko tehnologijo.

Jože se je z olimpijade vrnil z bronastima, loška gimnazijca Vid in Martin pa s srebrnima priznanjema, za kar jima seveda iskreno čestitam (ravno tako mentorju Janezu Šušteršiču, prof.) in želim uspešno pot tudi v prihodnje! Oba sta sicer letošnja zlata maturanta in sta na tovrstnem tekmovanju nastopila že tretje leto zapored.

Foto: ZOTKS

Avtor: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating