Vam je prispevek všeč?

V volilno tekmo za škofjeloškega župana, ki bo na vročem stolčku nasledil mag. Miho Ješeta, se podajata oba dosedanja podžupana. O kandidaturi Tineta Radinja s podporo Liste Miha Ješe in Prijatelji Loke sem že poročal, prejšnji teden pa je kandidaturo najavil tudi mag. Robert Strah, ki se v boj podaja s podporo Slovenske demokratske stranke (SDS), v kateri vodi škofjeloški občinski odbor.

»Naš skupni cilj mora biti Škofja Loka po meri občanov, ki bodo radi živeli v spodbudnem okolju. Za to je potrebno izkoristiti razvojne potenciale in dvigniti kakovost bivanja. Uspešno in sodobno lokalno gospodarstvo, utemeljeno na znanju in tradiciji, generira nova delovna mesta, ohranja stabilnost, socialno varnost in kakovost bivanja občanov,« je zapisal mag. Strah, 42-letnik iz Podlubnika.

»Vlaganje v prometni sistem in dodatne prometne povezave je nujno za varnost in mobilnost vseh, večjo konkurenčnost gospodarstva in privabljanje investitorjev. Škofja Loka ponuja s svojim geostrateškim položajem, izjemno kulturno dediščino, bližino narave in ohranjenostjo okolja ter razvito športno infrastrukturo izjemne priložnosti, da postane prepoznavna turistična destinacija,« zatrjuje Strah, kot podžupan zadolžen za cestno infrastrukturo in prometno varnost, gospodarske javne službe in gospodarsko dejavnost, urejanje prostora in varstva okolja.

In dodaja: »Srednjeveško mestno jedro je svetilnik zunanje prepoznavnosti lokalne skupnosti, kjer se z dodatnimi vsebinami in s prenovami dviguje privlačnost mestnega središča tako za obiskovalce kot tudi investitorje v neizkoriščene objekte. Podeželje pa se mora razvijati v smeri dodatne turistične ponudbe in ohranjanja čistega okolja.«

Foto: FB Robert Strah

Avtor: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating