Vam je prispevek všeč?

Grable, društvo za kreativno grabljenje sveta, vabi na Večer poezije »Mladi literati«, ki bo v četrtek, 30. maja 2019, ob 19. uri Pr’ Pepet v Škofji Loki.

Na pesniškem večeru se bosta predstavila avtorja mlajše generacije: Kaja Teržan z najnovejšo pesniško zbirko Krog (2018) in Tom Veber, ki bo recitiral pesmi iz prvenca Točka preloma (2019).

Kaja Teržan je zgodnje otroštvo preživela v Škofji Loki in predmestju Stockholma. Leta 2015 je pri Centru za slovensko književnost, v zbirki Aleph, izšel njen pesniški prvenec Delta, ki je bil tudi nominiran za Veronikino nagrado 2016. Da imajo kraji poseben pomen, je spoznala skozi izkušnjo plesnega prostora, kjer je telo bolj ali manj avtonomno in lahko svobodno razmišlja. Telo zavzema osrednje mesto tudi v njeni drugi pesniški zbirki Krog.

Tom Veber je mlad vsestranski umetnik, ki se prvenstveno posveča literarni dejavnosti. Njegove pesmi odražajo sodobni duh časa in obravnavajo predvsem osebnoizpovedno tematiko. Poezijo objavlja v osrednjih literarnih revijah Dialogi, Mentor, Literatura in Apokalipsa, sodeluje na pesniških slamih in gostuje po Sloveniji s pesniško monodramo Realizem je rezerviran za klovne. Je zmagovalec Pesniške olimpijade 2018, uvrstil se je tudi v finale Pesniškega turnirja 2019.

Po predstavitvi, ki ji bo ton dajal tudi Niko Šušnjar na kitari, bo sledil pogovor z avtorjema ob kapljici rujnega in prigrizku. Moderatorka pogovora bo gonilna sila projekta Mladi literati Anja Eržen. Toplo vabljeni ljubitelji poezije vseh generacij, tisti, ki bi to radi postali, pa tudi tisti, ki sploh nimate takšnih namenov.

Foto: FB dogodka

Avtor: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating