Vam je prispevek všeč?

Včeraj se je kar 570 koscev in kosic zbralo na Smučarskem centru Cerkno, kjer so v želji, da bi se s skupinskim podvigom zapisali v Guinnessovo knjigo rekordov, z ročnimi kosami kosili travo. Očitno se jim je posrečilo, glede na napovedi se prireditelju, Društvu podeželske mladine Škofja Loka (ki letos praznuje 25-letnico delovanja), čez nekaj mesecev, po odobritvi organizacije, obeta mesto med  svetovnimi rekorderji.

Projekta Košna u snežet, s katerim so želeli na enem mestu zbrati največje število ljudi doslej, ki bi z ročno koso pokosili nezahteven teren, se je udeležil tudi predsednik Borut Pahor. Kot poroča STA, je bil predsednik DPM Škofja Loka Klemen Mezeg nad odzivom navdušen, po njegovih besedah je odmeven dogodek potekal še bolje, kot so si zamislili. Najmlajši kosec je štel 16, najstarejši pa 88 let, udeležba je bila tudi mednarodna z gosti iz Južne Afrike, Velike Britanije in Poljske.

Prireditev so spremljali tudi številni gledalci, ki so bodrili udeležence, ki so začeli rekord podirati ob 15. uri. Kosci so morali v časovnem intervalu od dveh do petnajstih minut pokositi natančno izmerjeno parcelo v velikosti štirih kvadratnih metrov, sodelujoči pa so morali sami poskrbeti za svojo ročno koso in primerno obutev. Med kosci vsaj treh generacij sta bila tudi župan Cerknega Jurij Kavčič in prvi mož Družbe Postojnska jama Marjan Batagelj.

Foto: FB Lucija Burnik

Avtor: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating