Vam je prispevek všeč?

V gorah, ki jih je imela tako rada, je v petek – malo pred dopolnjenim 40. letom starosti – ugasnilo življenje Neže Osovnikar, priljubljene zobozdravnice v (družinskem) Zobozdravstvenem centru Osovnikar, pa tudi uspešne (rekreativne) športnice – triatlonke, maratonke, tekačice, turne smučarke … Zanjo je bil med spuščanjem s severne strani Storžiča usoden zdrs tik pod vrhom.

»Vsak bi moral imeti v bližini svoj najljubši gozd in svojo najljubšo potko. Potem bi bilo najbrž manj slabe volje. In pomoje si vsakič, ko vsa vesela končujem tek po teh travnikih, rečem, da je kar fino živeti v Loki,« je Neža – sicer sestra slovenskega rekorderja v šprintu na 100 metrov Matica Osovnikarja – še zadnjič napisala na družbenem omrežju.

»Pri svojem delu najbolj uživam takrat, ko se lahko popolnoma posvetim pacientu. Takrat se vse okoli mene umiri. Asistentka mi podaja inštrumente, ki jih potrebujem. Skozi povečevalno lupo se mi odpre čisto drug svet najmanjših podrobnosti, ki so za uspešno delo izredno pomembne. Vse za zdrava usta, lep nasmeh in zadovoljne paciente. Tudi zato imam tako rada svoj poklic,« pa so Nežin citat objavili na facebook kanalu Osovnikar Zobozdravniki.

Naj počiva v miru, svojcem pa iskreno sožalje!

Foto: FB Osovnikar Zobozdravniki

Avtor: Janez Porenta

4.8 8 votes
Article Rating