Vam je prispevek všeč?

Občina Škofja Loka je v sodelovanju z Zavarovalnico Triglav in podjetjem Sipronika včeraj na nevarnem cestnem odseku na lokalni cesti v Gostečah postavila prikazovalnik hitrosti »Vi vozite«. Cesta v Gostečah je poleg tranzitnega osebnega prometa obremenjena še s prometom za zbirni center Draga. Odsek, na katerem pločniki niso ustrezno urejeni, zaradi bližine avtobusnega postajališča najpogosteje uporabljajo otroci, povečana previdnost na omenjenem odseku je tako nujna, zato je občina na razpis za sofinanciranje postavitve prikazovalnika hitrosti prijavila to lokacijo.

»S tem bodo poti osnovnošolskih otrok in drugih pešcev odslej varnejše. Prikazovalnik je del vseslovenskega projekta ‘Skupaj umirjamo promet’, v katerem bo že tretje leto zapored ob sofinanciranju največje slovenske zavarovalnice 14 slovenskih občin aktivno umirjalo promet v naseljih, v bližini šol, vrtcev in na šolskih poteh. Že v prvem tednu postavitve se delež prehitrih voznikov zmanjša za 15 odstotkov,« so sporočili z Občine Škofja Loka. V sklopu vseslovenske akcije promet v občini že umirja prikazovalnik hitrosti v naselju Bukovica, prikazovalnik v Gostečah pa bo že 16. v občini.

»Pozdravljam postavitev prikazovalnika hitrosti v Gostečah, saj verjamem, da bo pozitivno vplival na večjo prometno varnost. Kot voznica tudi sama ugotavljam, da prikazovalniki imajo vpliv na zmanjšanje hitrosti vožnje. Seveda pa je zelo pomembno, da smo na cesti ves čas pozorni na dogajanje vsi udeleženci,« je komentirala Karla Krajnik, ravnateljica Osnovne šole Cvetka Golarja, ki jo obiskujejo otroci iz Gosteč. Kot ambasadorji akcije so bili ob včerajšnji dopoldanski predaji prikazovalnika hitrosti prisotni tudi smučarke in smučarji škofjeloškega Smučarskega kluba Alpetour.

Foto: FB SK Alpetour

Avtor: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating