Vam je prispevek všeč?

Včeraj in danes so škofjeloški policisti, v manj kot 24 urah, obravnavali kar tri prometne nesreče s telesnimi poškodbami.

Včeraj popoldne, ob 14.59, je na Visokem pri Poljanah voznica z osebnim vozilom zapeljala s ceste in z vozilom obstala tik pred reko Soro. Ena poškodovana oseba je ostala ujeta v vozilu. Gasilci PGD Škofja Loka so kraj dogodka zavarovali, vozilo stabilizirali in s tehničnim posegom osebo rešili iz vozila. Poškodovano so na nosilih s pomočjo vrvne tehnike prenesli do reševalnega vozila. Na osebnem vozilu so še odklopili akumulator in dvignili vozilo nazaj na cestišče.

Tudi s Policijske uprave Kranj so potrdili, da so škofjeloški policisti včeraj popoldne v Poljanski dolini obravnavali nesrečo voznice, ki je zapeljala s ceste in se po prvih podatkih policije lažje poškodovala. S kraja je bila odpeljana v zdravstveno ustanovo. Postopek še poteka.

Danes ob 10.45 je, kot je poročala Uprava RS za zaščito in reševanje, v Lajšah pri Selcah prišlo do prometne nesreče osebnega vozila. Gasilci PGD Škofja Loka so zavarovali kraj dogodka, iz vozila rešili ukleščeno osebo, odklopili akumulator, vozilo dvignili in postavili nazaj na kolesa ter očistili razlite motorne tekočine na cestišču. Poškodovanega so na kraju oskrbeli reševalci NMP Škofja Loka, nato pa ga je dežurna ekipa HNMP Brnik s helikopterjem Slovenske vojske prepeljala v UKC Ljubljana.

Manj kot uro pozneje, ob 11.28, pa je na Bukovškem polju prišlo do prometne nesreče dveh osebnih vozil. Gasilci PGD Škofja Loka so zavarovali kraj dogodka in nudili pomoč reševalcem pri oskrbi in prenosu poškodovane osebe.

Vir: URSZR

Foto: FB Gasilska enota Škofja Loka

Povzel: Janez Porenta

5 1 vote
Article Rating