Vam je prispevek všeč?

V petek vabljeni na uvodni, prvi večer, ki bo pravzaprav napovednik niza letošnjih večerov na terasi. Tudi ta večer bo glasbeno obarvan, deloma pa bo namenjen pogledu nazaj. Toliko, da se spomnite, zakaj morate biti ponovno del letošnjega dogajanja. Se vidimo v petek ob 20. uri v Jesharni!

Uvod v Večere na terasi 2019 se bo zgodil že v petek, 17. maja 2019, ob 20. uri, ko vas vabijo v Jesharno na razstavo utrinkov, ki so jih domači umetniki ujeli v svoje fotografske objektive na preteklih večerih na terasi. Ujeli so košček preteklosti, ki si jo boste lahko pogledali v sedanjosti, da boste lažje počakali na prihodnost! S pomočjo zasedbe Moon Time Trio vam bodo razkrili, kakšna poslastica vas čaka letos. Moon Time Trio sicer sestavljajo Leon Pregelj (klaviature), Toni Humar (bas kitara) in Jaka Strajnar (bobni). Skupina izvaja znane jazzovske standarde. Kot gostja se jim bo tokrat pridružila izvrstna in simpatična saksofonistka Irena Šmid. Super ritmi bodo uvod v edinstvene večere kakovostne glasbe, ki se bodo poleti zvrstili na terasi mladinskega oddelka Knjižnice Ivana Tavčarja Škofja Loka oziroma na terasi na Nami.

 

Letos pripravljajo štiri koncertne večere, ki bodo ponovno ponudili čudovito glasbeno intimo pod zvezdami. Prvi koncert se bo zgodil v četrtek, 27. junija, nastopil bo vsem dobro poznani dvojec, ki na sicer ne številnih, ampak izbranih koncertih vedno navduši občinstvo – Matevž Šalehar Hamo in Rudi Bučar. Izredna glasova, kitari, orglice, akustika, prava energija, užitek … Najverjetneje je odveč dodajati še več besed. Tako kot velja le na kratko orisati drugi biser Večerov na terasi 2019. Prvi dan avgusta se bo zaključil s črkami, ki udarijo, pretresejo, ostanejo … Črke, ki bodo obogatene z ritmi, ki še poudarijo njihov vtis. Nastopil bo naš veliki igralec in pevec Janez Škof s poezijo Daneta Zajca ob spremljavi harmonike in bobnov mojstra Marjana Staniča. Za piko na i pa se v Škofjo Loko vrača duo Silence, tokrat s popolnoma novim koncertnim repertoarjem, ki sta ga člana naslovila z več kot zgovornim naslovom – Turistični vodič po občutkih izgubljenosti. Na tretji koncertni večer, 1. septembra, bosta v okrepljeni različici, duetu se bosta na odru pridružila klaviaturistka Petra Vidmar in pianist Igor Vićentić, še enkrat več zagotovo navdušila obiskovalke in obiskovalce terase pod zvezdami.

Verjetno že komaj čakate na Večere na terasi 2019, zato le še to, da se bodo vstopnice začele prodajati v ponedeljek, 20. maja 2019, v Knjižnici Ivana Tavčarja Škofja Loka. Rezervacij ni, cena vstopnice pa je 18 evrov. Ne ostanite brez svoje!

Se torej vidimo v petek!

Foto: FB dogodka

Avtor: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating