Vam je prispevek všeč?

Predstavniki desetih ljubiteljskih gledališč in Javnega sklada za kulturne dejavnosti (JSKD) so pred dnevi podpisali sporazum o ustanovitvi Slovenske mreže ljubiteljskih gledališč, njen namen pa je kroženje in večja prepoznavnost, pa tudi širjenje kakovostne gledališke kulture izven Slovenije, je STA navedla besede direktorja Šentjakobskega gledališča Borisa Kobala.

Med podpisnicami sporazuma, ki predstavlja pisno zavezo sodelovanja med gledališči na področju izmenjav, povezovanja, zasnovi koprodukcij, izobraževanj …, je tudi Loški oder iz Škofje Loke, poleg njega pa še Koroški deželni teater, Gledališče Toneta Čufarja Jesenice, Mali petelin Senovo, KUD Štefan Kovač Murska Sobota, KD Domovina Osp, Prosvetno društvo Štandrež Gorica, KD Janez Jalen Notranje Gorice, KUD Zarja Celje, Šentjakobsko gledališče Ljubljana in JSKD.

Že v soboto, 21. aprila, se bodo ljubiteljska gledališča zbrala na prvi gledališki tržnici, ki bo na pobudo Koroškega deželnega teatra v Kulturnem domu v Podgorju pri Slovenj Gradcu. Na celodnevni tržnici bo sodelovalo 30 organizacij s povečini lastno produkcijo. Predstavile bodo več kot 40 aktualnih gledaliških predstav, tržnico pa bo zvečer zaokrožila najnovejša predstava Koroškega deželnega teatra »Norci«.

Foto: FB Loški oder

Avtor: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating