Vam je prispevek všeč?

V soboto, 15. septembra 2018, bo Slovenija ponovno stopila skupaj in zavihala rokave. Tretjič (in zadnjič) v zgodovini samostojne države bodo namreč izpeljali vseslovensko nacionalno prostovoljsko čistilno akcijo Očistimo Slovenijo 2018.

Ta dan bodo prostovoljci z identificiranih divjih odlagališč po vsej državi odstranili zbrane odpadke, čistili pa bodo tudi druga območja – sprehajalne poti, predele ob cestah, stanovanjske soseske, okolice šol in vrtcev, pa tudi vode, nabrežnine in obale.

K projektu so povabljeni vsi posamezniki in občine, tudi tiste, ki so čistilne akcije izpeljale že spomladi. Seveda se k akciji vnovič priključuje tudi Škofja Loka. V soboto bo torej ob 9. uri zbor na košarkarskem igrišču v nekdanji vojašnici. Občinska koordinatorka je Lea Mlakar (amitel2@siol.net).

Čiščenje bo osredotočeno le na eno področje, da bodo udeleženci v omejenem času lahko naredili resnični učinek. Tokrat bodo s čiščenjem, sajenjem dreves in postavitvijo tabel izboljšali in polepšali Kamnitnik – vse od stare vojašnice do sprehajalno-rekreativnih površin za Kamnitnikom.

»Zato vas vabimo, da ponovno združimo moči in dokažemo vse, da nam ni vseeno in da želimo živeti v čistem in prijetnem mestu,« vabi koordinatorka Lea Mlakar.

Foto: Občina Škofja Loka

Avtor: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating