Vam je prispevek všeč?

Kot so sporočili iz Smučarskega kluba Alpetour Škofja Loka, se je poslovil Janez Šter, škofjeloški športni delavec, gospodarstvenik, dolgoletni predsednik mednarodnega tekmovanja mladih v alpskem smučanju »Pokala Loka«, nekdanji podpredsednik Smučarske zveze Slovenije (SZS) in »izjemen človek«.

Takole so zapisali v SK Alpetour: »Janez je bil duša in dolgoletni predsednik organizacijskega odbora Pokala Loka, ki je skrbel za organizacijsko brezhibnost tekem in tudi za dobro finančno podporo tekmovanju. Kot njegov zelo pomemben uspeh je treba šteti tudi ustanovitev smučarske gimnazije v Škofji Loki, ki je bila nadgradnja organiziranih smučarskih razredov v osnovnih šolah in nenazadnje zagotavljanje kakovostnih pogojev športnikom za dokončanje srednje šole, ki je zagotavljalo nadaljevanje študija na fakultetah in visokošolskih izobraževalnih programih.

Za doprinos k športu je Janez Šter prejel priznanja SK Alpetour, Športne zveze Škofja Loka, SZS in nenazadnje priznanje ‘prostovoljska plamenica’, ki mu ga je za dolgoletno prostovoljno delo v športu in prispevek k razvoju smučanja podelil Olimpijski komite Slovenije (OZS).

Šter je ostal domačemu smučarskemu klubu zvest do danes, ko je najodgovornejše zadolžitve prepustil mlajšim, sicer pa je s svojimi nasveti in znanjem še vedno pomembno sodeloval v delovanju kluba,« so na družbenem omrežju še zapisali v SK Alpetour.

Pogreb pokojnika bo v ponedeljek, 8. maja 2023, ob 16. uri na Mestnem pokopališču Škofja Loka.

Na spletni strani Muzeja športa Škofja Loka, na kateri je TUKAJ dosegljiv tudi videopogovor z Janezom Šterom, je mogoče prebrati tudi daljšo portretno predstavitev Janeza Štera, ki jo je leta 2014 napisal Marjan Luževič, nekdanji ravnatelj Gimnazije Škofja Loka (TUKAJ).

Naj pokojni počiva v miru, svojcem pa iskreno sožalje!

Vir in foto: FB SK Alpetour in Muzej športa Škofja Loka

Video: Muzej športa Škofja Loka

Povzel: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating