Vam je prispevek všeč?

Novi pumptrack poligon v Škofji Loki, prvi v občini, o katerem smo že pisali, bo prihodnji teden tudi uradno zaživel. Odprtje bo namreč v torek, 10. julija 2018, ob 11. uri na območju nekdanje vojašnice (vabilo TUKAJ). Asfaltni poligon ponuja dinamično in varno vožnjo urbanim dvo- in štirikolesnikom, zasnovalo in sprojektiralo ga je podjetje Aliansa, ki je med vodilnimi za tovrstno urbano infrastrukturo. Investicijo Občine Škofja Loka, katere skupna vrednost znaša 66.780 evrov, je v višini 14.682 € sofinancirala tudi Fundacija za šport.

Gradnja asfaltnega pumptrack poligona v Škofji Loki je sicer že zaključena. Poligon, ki se s 420 m2 uvršča med večje v Sloveniji, je umeščen na degradirano območje nekdanje vojašnice, kjer je logična dopolnitev obstoječe ponudbe za mlade, saj je namenjen različnim starostnim skupinam, pa tudi različnim rekvizitom od poganjalcev, rolk, rolerjev, koles … S skorajšnjim odprtjem vrtca v neposredni bližini poligona pa se bo spekter uporabnikov še razširil.

Poleg pumptracka je predvideno tudi odprtje gostinskega lokala, v katerem bodo lahko starši v sproščenem vzdušju počakali na svoje nadobudne uporabnike poligona. Projekt je izpeljal Zavod za šport Škofja Loka, ki bo poligon tudi upravljal, gradbeni nadzor pa je izvajalo podjetje T.Medved iz Medvod.

Foto: Alliance

Avtor: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating