Vam je prispevek všeč?

Minulo soboto so na Velikem odru ljubljanske Drame premierno izvedli krstno uprizoritev priredbe Visoška kronika po romanu Ivana Tavčarja pod režisersko palico Jerneja Lorencija, ki pravi, da gre za predstavo o iskanju ljubezni: »Gre točno za to, kako ljubiti.« Avtorji priredbe so sicer vsi ustvarjalci uprizoritve, ki traja 220 minut z odmorom.

Igralske vloge so si razdelili Nina Ivanišin, Klemen Janežič, Aljaž Jovanović, Janez Škof in Tamara Avguštin, mlada Škofjeločanka, o kateri sem pred dobrim mesecem poročal, da si je na domačem Loškem odru prislužila Severjevo nagrado za izstopajočo študentko dramske igre.

In kdaj bo Tamaro mogoče videti v Visoški kroniki na Velikem odru ljubljanske Drame? Danes, v petek, 26. januarja 2018, ob 17. uri (za izven in konto), nato pa  do konca meseca še trikrat ob 18.30: jutri, 27. januarja (za izven in konto), v ponedeljek, 29. januarja (za abonma Ponedeljek, izven in konto), in v torek, 30. januarja 2018 (za abonma Dijaški 3, izven in konto). Torkova dopoldanska predstava za srednje šole (ob 10. uri) pa odpade.

Foto: Drama/Peter Uhan

0 0 votes
Article Rating