Vam je prispevek všeč?

Danes, v sredo, 26. avgusta 2020, vabljeni na Info stojnico na Šolski ulici v Škofji Loki, ki bo odprta med 10. in 12. uro ter med 14. in 18. uro. Na njej vam bodo razložili vse o projektu »Odprta ulica«, ki se na Šolski ulici začenja v soboto, 29. avgusta 2020, in bo trajal ves september.

»Odprta ulica je projekt odpiranja Šolske ulice za igro, druženje hojo in kolesarjenje. S tem bomo omogočili varnejši prihod v šolo za otroke in prijetne sprehode med mestnim jedrom in območjem nekdanje vojašnice. Odprli bomo javni prostor za ljudi, kjer imajo pešci in kolesarji prednost, tranzitni motorni promet je omejen, omogočen pa je dostop za lokale in lokalne prebivalce. Na ulici se bo odvijal privlačen kulturni program,« sporočajo z Občine Škofja Loka.

Odprta ulica bo potekala v soboto, 29. avgusta 2020 (natančen program v prihodnji objavi), vse septembrske sobote in v torek, 22. septembra, med 8. in 18. uro. Prav tako bo Odprta ulica potekala tudi v tednu med 16. in 22. septembrom 2020 v času jutranje konice, ob prihodu otrok v šolo, med 7.15 in 8.15.

V času vzpostavitve začasne zapore za tranzitni promet bosta na Šolski ulici dve coni: cona 1 bo potekala med južnim križiščem z regionalno cesto in območjem Knjižnice Ivana Tavčarja Škofja Loka oziroma parkirnimi mesti ob Osnovni šoli Škofja Loka-Mesto. Dostop za cono 1 bo s Kapucinskega trga do Knjižnice Ivana Tavčarja.

Cona 2 pa bo potekala od priključka dostopne ceste pri knjižnici do severnega križišča s Partizansko cesto. Dostop za cono 2 bo s Partizanske ceste (ob pokopališču in z makadamskega parkirišča). Za dostop do stanovanjskih objektov in dostavo za lokale bo obvezna dovolilnica.

Več informacij o Odprti ulici je dostopnih TUKAJ ali na telefonski številki 041/370-817 (Jernej Tavčar) oziroma e-naslovu odprtaulica@skofjaloka.si.

(Pri)družite se na odprti Šolski ulici, obeta se pester kulturni in družabni program.

Foto: OŠ Škofja Loka-Mesto

Vir: Občina Škofja Loka

Povzel: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating